Autor textu: TASR
25.11.2019

Poprad: Spojená škola iniciuje diskusiu o vzdelávaní

Na podujatie je prihlásených viac ako 130 aktérov vo vzdelávaní.

Foto: TASR

Poprad 25.11.2019 (TASR)

 Výzvou "Vstúpte bez zaklopania – vstúpte do stredu diania!" oslovuje Spojená škola na Letnej ulici v Poprade učiteľskú obec, študentov učiteľstva i laickú verejnosť s cieľom otvoriť diskusiu o výchove a vzdelávaní. Počas pondelka (25. 11.), na ktorý sa výzva viaže, predstaví projekt Deti nepočkajú. Ako o tom informujú jeho iniciátori, má viesť k vytvoreniu "stálej konferencie aktérov vo vzdelávaní", ktorá bude napĺňať víziu vzdelávania podporujúceho celostný rozvoj dieťaťa.

      "Na podujatie je prihlásených viac ako 130 aktérov vo vzdelávaní. Cieľom podujatia je dostať ich pod jednu strechu a pri tejto príležitosti, na príklade jednej školy, otvoriť diskusiu o výchove a vzdelávaní s rôznymi uhlami pohľadu. Prepojením iniciatív dosiahneme viac ako súčtom nezosúladených úsilí jednotlivcov," predstavila náplň pondelkového podujatia Daniela Čorbová z projektu Deti nepočkajú.

      Spolupráca a sieťovanie aktérov vzdelávania má viesť, ako vyplýva z propagačného materiálu k projektu, k naplneniu vízie "vzdelávania o živote, zo života a pre život". "Sme svedkami toho, že na Slovensku je veľa nádejných iniciatív, ktoré majú podobné zámery. Pôsobia však individuálne, lokálne, a tým strácajú potenciál pre synergiu. Je potrebné, aby všetky subjekty začali v reálnom kontexte hovoriť o tom, čo naštartovali, čo chcú dosiahnuť, aby sa viedol diškurz o prepájaní snáh jednotlivých škôl a postupne sa tvorila funkčná sieť vzájomne sa inšpirujúcich škôl, ktoré menia celý školský a vzdelávací systém na Slovensku," uviedla v tejto súvislosti Čorbová s tým, že projekt sa bude realizovať v ôsmich regiónoch Slovenska.

      Na projekte Deti nepočkajú budú prostredníctvom Spolku Slovákov na Islande participovať aj islandskí odborníci z oblasti vzdelávania, lektormi budú aj odborníci z Českej republiky a Fínska. Projekt bol vyhodnotený ako najlepší projekt z výzvy 2019 programu Active citizens fund Slovakia.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]