Autor textu: Mariana Ferusová
13.12.2019

Mladí ľudia zo SZŠ – EK Nové Zámky radi pomáhajú

Na Mikuláša navštívili pacientov vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou.

Foto: SZŠ – EK Nové Zámky

Bratislava 13.12.2019 (TASR)


Naši žiaci navštívili na sviatok sv. Mikuláša pacientov hospitalizovaných vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch. Postupne Pediatrickú kliniku a potom aj Geriatrické a Doliečovacie oddelenie, koledy a vianočné pesničky  zaspievali aj na Klinikách vnútorného lekárstva I.  II., na Oftalmologickom oddelení a na Oddelení úrazovej chirurgie.
 
   Ráno, hneď po raňajkách,  sa vybrali na Pediatrickú kliniku. Deti sa zhromaždili v herni, kde čakali na príchod Mikuláša. Ešte pred jeho príchodom si vypočuli rozprávku o kozliatkach, potom  im zaspievali vianočné pesničky a po „rolničkách“ sa naozaj objavil aj Mikuláš. Očakávanie v tvárach detí vystriedal krásny úsmev, keď im Mikuláš porozdával darčeky. Tie, ktoré nemohli prísť do herne,  navštívili a obdarovali na izbách.
 
   Potom  sa žiaci presunuli za najstaršími pacientmi na Geriatrické a Doliečovacie oddelenie, kde ich tiež potešili koledami, darčekmi a drobnými koláčikmi.
 
   Bol to krásny zážitok nielen pre pacientov, ale aj pre žiakov. Radosť  však urobili nielen pacientom, ale aj personálu a práve predvianočnou náladou  im aspoň na chvíľu spríjemnili ich zodpovednú a veľmi náročnú prácu.
  
   Veľká vďaka patrí  šikovným žiakom, ktorí sa podieľali na tomto krásnom dni, taktiež zorganizovali na škole zbierku hračiek, a to  Katrin Klobučníkovej z I. MPS triedy, Dominike Kollerovej, Alexandre Kurucovej, Vanese Machovej, Viktórii Makovickej, Ivone Zahoranovej z II. A triedy, Tamare Tlčinovej, Natálii Filagovej, Hane Juríkovej, Sare Michalskej z III. ZAA triedy  a Babete Bieleschovej zo IV. ZAA triedy, no a najmä nášmu „Mikulášovi“ Martinovi Jedličkovi z III. MAS triedy, no a samozrejme pani profesorke PhDr. Márii Sebestyénovej.

pic
Foto: SZŠ – EK Nové Zámky
pic
Foto: SZŠ – EK Nové Zámky
pic
Foto: SZŠ – EK Nové Zámky

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]