Autor textu: Júlia Kónyová
17.12.2019

Návšteva divadelného predstavenia v Štátnom divadle v Košiciach

Divadelná hra bola spestrením predvianočnej nálady.

Foto: Bianka Kónyová

            Kráľovský Chlmec 17. decembra (Skolske.sk) - 

Na divadelné predstavenie v Štátnom divadle v Košiciach sme sa tešili všetci deviataci. Košice sú od Kráľovského Chlmca 90 km, tak sa tam často nedostaneme. Ale 3. 12. 2019 sme tam cestovali vlakom. Sprevádzali nás pani triedne učiteľky – J. Fazekašová a E. Gérešiová. Vo vlaku cestovali s nami aj žiaci z iných škôl, ktorí tiež chceli prestavenie vidieť. Pozreli sme si divadelnú hru Georgesa Feydeau – a : Chrobák v hlave. Bola to trojhodinová komédia s dvoma prestávkami. Bola to najlepšia hra, ktorú som doteraz videla! Sedeli sme na balkóne a mali sme dobrý výhľad. Pobavil nás pán, ktorý strieľal hlava – nehlava. Aj sme sa trochu zľakli. Herci hrali vynikajúco a na konci sme im tlieskali tak, že sme sa postavili, aby sme ukázali, že sú výborní! Urobili sme aj nejaké fotky pred divadlom a na trhoch, ale dnu sme fotiť nemohli, tak posielame aspoň fotku z internetovej stránky divadla.            

Po predstavení sme mali voľno na pešej zóne a v Auparku. Všade vládla predvianočná atmosféra a každý našiel to, čo chcel kúpiť ako darček pod stromček.            

Celou cestou domov sme sa rozprávali o divadelnej hre, o momentoch, na ktorých sme sa smiali, ale snažili sme si navzájom vysvetliť tie výstupy, ktorým sme úplne nerozumeli. Boli sme síce z celého dňa unavení, ale ešte dlho sme rozoberali v škole všetko, čo sme počas tejto predvianočnej návštevy zažili. Ďakujeme pani učiteľkám, že sa nám postarali o takýto super program!  

Redaktor junior TASR Júlia Kónyová, 9. A                      
​​​​​​​ Foto: Bianka Kónyová, 9. A , internet  

pic
Foto: Bianka Kónyová
pic
Foto:Bianka Kónyová
pic
Foto: Bianka Kónyová

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]