Autor textu: Mária Tarišková
03.01.2020

Ktoré aplikácie nesmú chýbať v tvojom iPhone? 

Ako ich stiahnuť z Apple Store? .

Foto: Zdroj: Patrícia Lukáčová / Sync.ME

Bratislava 03.01.2020 (Skolske.sk)

Aplikácie nemusia nutne znamenať len hry, čo si málo študentov uvedomuje. Väčšinou máme zariadenia preplnené rôznymi hrami, ktoré sme si stiahli po zhliadnutí lákavej reklamy. Ale povedzme si úprimne -  koľko z nich reálne pravidelne hrávame? Verte, či nie, existujú však aj aplikácie ktoré vám môžu pomôcť s množstvom vecí. Ktoré teda naozaj stoja za to?

Sync.ME
Táto šikovná aplikácia je zadarmo, no dajú sa doplatiť aj prémiové funkcie. Bez nich však fičí stále viac než dostačujúco. Čo teda dokáže? Ide v podstate o akýsi svetový telefónny zoznam, pretože dokáže zobraziť meno, ale aj iné informácie o volajúcom, aj keď ho vy nemáte uloženého medzi kontaktmi. Všetky dáta berie od operátorov, takže aktívne neverejné číslo zostane naďalej anonymné. 

Najväčšou výhodou však je, že dokáže automaticky detegovať spam hovory, respektíve si vďaka nej môžete vytvoriť zoznam spamových čísel. Tam môžu spadať napríklad aj ponuky s bambusovými ponožkami, a tak sa vám toto číslo po uložení na zoznam už nedovolá.
Navyše zobrazuje profilové fotografie  pri zvonení na celú obrazovku, čo je akýsi milý bonus k tomu všetkému. 

Scanner Mini
Naozaj užitočná aplikácia nielen pre študentov. Pomocou nej si jednoducho vytvoríte kópiu dokumentov, prípadne poznámok do školy. Využijete ju teda v momente, keď potrebujete naozaj kvalitnú kópiu a nemáte k dispozícii skener. 

Možno si hovoríte, že by v podstate stačilo dokument odfotiť na lepšom svetle a bolo by to rovnaké. Asi vás v tomto prípade sklamem, no Scanner Mini dokáže viac, ako len obyčajný fotoaparát. Vďaka funkcii automatického vyrovnania sa tento dokument nebudete hanbiť poslať ani na úrad, či klientovi. Naskenovaný dokument si buď jednoducho uložíte do vášho zariadenia, no môžete ho aj rovno zdieľať alebo poslať cez e-mail.

Florence
Okrem užitočných aplikácií mi však nedalo nespomenúť aj jednu hru, pretože všetci sa radi hráme. Navyše je to dobrý nástroj na psychohygienu. Ide o hru Florence, ktorá určite vo vašom zariadení “nezapadne prachom”, o čom svedčí aj fakt, že sa v roku 2018 dočkala ocenenia od spoločnosti Apple. Hrou sa v podstate nesie interaktívny príbeh, v ktorom budete stáť v úlohe protagonistky Florence Yeoh. Jej život sa neustále točí v začarovanom kruhu a jediným vykúpením zo sveta práce a spánku je dlhočízne trávenie voľného času na sociálnych sieťach. Kompletný pohľad na svet jej však zmení Krish, čím vás táto hra zvedie do kože Florence. Počas hrania sa budete podieľať na rôznych minihrách, a tak tento príbeh priláka každého nadšenca kvalitnej dejovej línie, ale aj nečakaných zvratov.


Najlepšie je to, že je dostupná na všetky Apple zariadenia, vrátane tých starších a zaplatíte za ňu len 3,49 €. Pre zvýšenie komfortu však odporúčam zaobstarať si obal na iPhone 7 a vyššie, ktorý dopomôže k tomu, aby sa vám v ruke počas hrania nekĺzal telefón.

Sťahovanie je skutočne jednoduché
Všetko, čo musíte urobiť, aby ste získali jednu z týchto troch aplikácii do telefónu je, že otvoríte Apple Store, naťukáte jej názov do vyhľadávania a povolíte stiahnutie. 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]