Autor textu: Školské.sk
08.01.2020

Prievidza: Žiakom OA poďakovala primátorka Prešova A. Turčanová

Študenti pomohli ľuďom, ktorí sa zo dňa na deň stali bezdomovcami.

Foto: OA PD

Bratislava 08.01.2020 (Skolske.sk)

Žiaci Obchodnej akadémie v Prievidzi finančne pomohli ľuďom, ktorých zasiahol vlaňajší decembrový výbuch bytového domu v Prešove na Sídlisku III.  Počas vianočného volejbalového turnaja O pohár riaditeľa OA PD vyzbierali 255 eur a tieto následne vložili na transparentný účet Mesta Prešov.

Výbuch v panelovom dome v Prešove zasiahol celé Slovensko a do mesta začala prúdiť pomoc z každého kúta našej krajiny. Prešovčanom pomáhali starí aj mladí, ľudia ponúkali potraviny, ubytovanie, oblečenie, deky aj odvoz, ale aj financie. Aj študenti z Prievidze ukázali, že majú veľké srdce, dôkazom čoho je vyzbieraná suma.

Študentom poďakovala aj primátorka Prešova Andrea Turčanová.  


Dobrý deň, p. Malega,

            dovoľte mi, aby som sa Vám a študentom Obchodnej akadémie v Prievidzi v mene obyvateľov mesta Prešov, ktorí sú dotknutí tragickým výbuchom plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici zo dňa 6. decembra 2019, úprimne a vrúcne poďakovala za pomoc, podporu a spolupatričnosť v týchto mimoriadne náročných chvíľach pre mesto Prešov.

Vám a študentom 4.B triedy Obchodnej akadémie v Prievidzi zo srdca ďakujem za zorganizovanie benefičného volejbalového turnaja. O to viac, že myšlienka solidarity a empatie s mestom Prešov vzišla priamo od mladých ľudí. Som presvedčená, že aj vďaka Vašej pomoci a podpore sa občanom poškodeným touto tragédiou a jej následkami v značnej miere uľahčí začať v živote odznova.
Správu o zorganizovaní vianočného volejbalového turnaja sme spolu s poďakovaním uverejnili na oficiálnej facebookovej stránke mesta Prešov: https://www.facebook.com/msupresov/

Ešte raz Vám veľmi pekne ďakujeme.

S úctou, Andrea Turčanová, primátorka mesta Prešov

Súvisiace články:

Študenti myslia na ľudí z Prešova a pomáhajú 


Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]