Autor textu: Školské.sk
09.01.2020

Fifo a Vierka natočili CD pre deti plné pesničiek a dobrodružstiev

Nájdete na ňom piesne - Haló haló, Cestou necestou, či Raz dva tri.

Foto: text

Bratislava 09.01.2020 (Skolske.sk)

Názov CD je rovnomenný ako názov ich predstavenia, či knižky (vydanej v roku 2018) Fifo, Vierka a začarované prasiatko.  Po celom Slovensku mohli deti spolu s Vierkou a Fifom zachraňovať zvieratká pred zlomyseľným škriatkom Špinkom na ich predstaveniach. Teraz však prichádzajú priamo domov ku všetkým deťom, aby si mohli spolu nielen pomáhať, ale i zaspievať už známe pesničky Haló haló, Cestou necestou, Tlačíme, Ťaháme, Čistíme a Raz dva tri.
​​​​​​​
Ako autori i hrdinovia rozprávky hovoria:

Aby sme odľahčili prácu rodičom pri čítaní rozprávky, rozhodli sme sa natočiť celý príbeh i s pesničkami. Najviac by nás ale potešilo, keby sa všetky deti stali súčasťou našej Fifolandie a tvorili by s nami nové príbehy.


     Jedného krásneho dňa sa "Prasiatko Kvík" prestalo umývať, čistiť si zúbky, upratovať po sebe a prestalo sa i česať vlásky. Malý huncút "Škriatok Špinko" začaruje na 100 rokov neposlušné prasiatko a unesie ho na svoj hrad. Keďže Fifo a Vierka majú dobré srdce, rozhodnú sa prasiatku pomôcť. Potrebujú k tomu však pomoc všetkých detí a zvieratiek, ktoré žijú v rozprávkovej krajine. Počas svojej cesty pomáhajú priateľom, ktorí im na oplátku prisľúbia svoju pomoc. Napokon dôjdu až k samému hradu škriatka a vyslobodia prasiatko. To im sľúbi, že už bude dobré a že bude robiť všetko ako sa má. Celý dej je sprevádzaný poučnými témami ako sú osobná hygiena, základy správneho chovania,  dôležitosť priateľstva a pomoc blížnemu.  
 
Výrobu CD podporilo Mesto Senica v rámci projektu Fond pro Senica. Fifo a Vierka odohrali predstavenia v ôsmich škôlkach v Senici bez nároku na honorár ako poďakovanie. Z toho každá zo škôlok dostala jedno CD ako darček. Mestu Senica darovali 20 kusov cd do súťaží, či propagácií.

 
 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]