Autor textu: TASR
20.01.2020

Vedenie FIIT STU výsledky volieb do akademického senátu prekvapil

Uskutočnili sa vo štvrtok 16. januára.

Foto: FIIT STU

Bratislava 20.01.2020 (TASR)

Vedenie Fakulty informatiky a informačných technológií (FIIT) Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave je prekvapené z výsledku volieb do zamestnaneckej časti Akademického senátu (AS) FIIT STU, ktoré sa uskutočnili vo štvrtok 16. januára. Pre TASR to uviedla Monika Karoliová z FIIT STU. Z vyhlásenia výsledkov volieb vyplýva, že sú neplatné.

      "Dodržali sme dohodu zo stredy (15. 1.) a zabezpečili sme bezproblémový priebeh volieb," tvrdí Karoliová. Oficiálne stanovisko vydá vedenie FIIT v pondelok 20. januára. Zároveň pripomenula, že voľby do AS FIIT STU organizoval AS STU. "Za regulérny priebeh, ako aj výsledok samotných volieb je zodpovedná volebná komisia AS STU," povedala.

      Predsedníctvo AS STU v piatok (17. 1.) konštatovalo, že výsledky volieb sú neplatné. "Dôvodom na neplatnosť je nesúlad počtu voličov vo volebnom zozname, ktorým bol vydaný hlasovací lístok, a počtu odovzdaných hlasovacích lístkov," uvádza sa v stanovisku zverejnenom na webe fakulty.

      Do zamestnaneckej časti AS FIIT STU kandidovala pätica zamestnancov FIIT. Išlo o Jakuba Šimka z Ústavu informatiky, informačných systémov a softvérového inžinierstva FIIT, Pavla Čičáka, Petra Kapeca, Tibora Krajčoviča a Petra Pišteka (všetci z Ústavu počítačového inžinierstva a aplikovanej informatiky FIIT). Ako uviedla Karoliová, spolu sa volili traja senátori, jeden z ústavu informatiky, informačných systémov a softvérového inžinierstva a dvaja z ústavu počítačového inžinierstva a aplikovanej informatiky.
​​​​​​​
      Pôvodne mala do senátu kandidovať aj bývalá dekanka FIIT Mária Bieliková, ktorá pôsobí na Ústave informatiky, informačných systémov a softvérového inžinierstva FIIT. Vedenie STU s ňou ukončilo pracovný pomer vo štvrtok 9. januára, následkom čoho vznikla petícia, ktorá vyzývala dekana FIIT Ivana Kotuliaka, aby okamžite jej výpoveď zrušil. V utorok (14. 1.) vznikla dohoda a Bieliková svoje miesto nestratila, no do senátu fakulty nekandidovala.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]