Autor textu: Školské.sk
08.02.2020

Deň bezpečného internetu

S používaním internetu rastú aj riziká.

Foto: Ilustračné foto TASR

Bratislava 08.02.2020 (TASR)

Trenčín 08. februára (Školské.sk) - Sociálne siete neodmysliteľne patria k súčasnému životu, využívajú ich ľudia rôznych vekových kategórií. Sociálne siete nám poskytujú mnoho výhod, ale môžu nastať situácie, kedy nás ich používanie môže dostať do nepríjemnej situácie.
 
V rámci  „Dňa bezpečného internetu“ (v roku 2020 11. februára)  preventistky v rámci Krajského riaditeľstva Policajného zboru  v Trenčíne  zrealizovali v tomto týždni na základných a stredných školách preventívne aktivity s cieľom zvýšenia informovanosti a právneho vedomia najmä detí, na úseku bezpečného používania moderných informačných a komunikačných technológií s dôrazom na riziká spojené s používaním internetu.
 
Polícia opakovane eviduje prípady, kedy sa užívatelia sociálnych sietí svojim nezodpovedným a vlažným prístupom v anonymnom priestore virtuálneho sveta dostali do problémov. Je potrebné si uvedomiť, že internet a celý svet speje k úplnej prehľadnosti o nás, škole a o našej práci, záujmoch, ktoré kedykoľvek boli zverejnené na internete. Pri uverejňovaní rôznych fotografií, videí a informácií by sme mali byť obozretnejší, nakoľko digitálne stopy, naše poznámky  a prejavy sa veľmi ťažko odstraňujú z internetu.
 
Sociálne siete ponúkajú možnosť nastavenia ochrany súkromia, napríklad pre okruh vybraných priateľov, ale ani to nie je záruka, že sa informácie o osobnom živote užívateľov nedostanú k osobám, ktoré ich môžu zneužiť. Tak isto je potrebné  nastaviť si silné heslo, čím dlhšie heslo tvorené náhodnými znakmi, tým je nižšia pravdepodobnosť jeho prelomenia.

 
Aktuálne informácie Policajného zboru môžete nájsť aj na oficiálnej stránke na Facebooku www.facebook.com/policiaslovakia alebo www.facebook.com/KRPZTN.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]