Autor textu: Školské.sk
12.02.2020

Virtuóz Michael Connelly si pripravil ďalšiu detektívnu symfóniu

Práve vychádza  krimi Temný plameň.

Foto: Slovart

Bratislava 12.02.2020 (Skolske.sk)

Všetkých fanúšikov kvalitnej krimi literatúry poteší, že vo Vydavateľstve SLOVART práve vychádza ďalší román virtuóza Michaela Connellyho. V krimi Temný plameň Harry Bosch a detektívka LAPD Renée Ballardová opäť spoločne vyšetrujú jeden prípad, a to srdcovú záležitosť Boschovho bývalého policajného mentora, muža, vďaka ktorému sa Harry stal detektívom. Ten je už po smrti, no jeho žena Boschovi po pohrebe nechá vyšetrovací spis, ktorý si jej manžel zobral so sebou, keď pred dvadsiatimi rokmi odchádzal z LAPD – nevyriešenú vraždu problematického mladíka. No Harry onedlho narazí na otázku, z ktorej mrazí. Odniesol si jeho učiteľ ten spis, aby aj na dôchodku pokračoval vo vyšetrovaní, alebo chcel skôr zabezpečiť, aby ho nikto nikdy nevyšetril?
V spolupráci so spoločnosťou Publixing vyšli vo Vydavateľstve SLOVART niektoré romány Michaela Connellyho aj vo forme audio kníh: Čierny ľad, Temná ozvena a Tichá noc. Čoskoro pribudne aj novinka Temný plameň.
 

„Pokiaľ ide o policajné procedúry, Connelly nemá ako spisovateľ páru, znova dokázal, že je majstrom svojho remesla.“ - Publishers Weekly

„Majstrovský rozprávač Michael Connelly v novom krimi románe prekonal sám seba.“  - Library Journal

„Nikto nepopisuje život v uliciach Los Angeles tak, ako Michael Connelly.“ – The Times


O autorovi
Michael Connelly (1956) je jedným z najlepších a najúspešnejších amerických autorov detektívok vo svete aj na Slovensku. Vyštudoval žurnalistiku a tvorivé písanie a spočiatku pracoval ako novinár. V roku 1992 debutoval románom Temná ozvena (SLOVART 2009), prvým z románového cyklu s detektívom Harrym Boschom, za ktorý dostal cenu Edgar Award za najlepší kriminálny debut. Napísal už viac ako tridsať románov a podľa niektorých boli nakrútené úspešné filmy. V súčasnosti pracuje aj ako výkonný producent seriálu Bosch, ktorý tiež natočili podľa jeho románov. Žije striedavo v Kalifornii a na Floride.
 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]