Autor textu: TASR
19.02.2020

Talentová súťaž Trieda hľadá hviezdu sa snaží o prevenciu drog u detí

Skúsenosť s užitím drogy má totiž podľa organizátorov stále viac mladých.

Foto: Školské.sk - Ilustračné foto

Bratislava 19.02.2020 (TASR)

Deti od šiestich do 15 rokov sa do pondelka 2. marca môžu registrovať do talentovej súťaže Trieda hľadá hviezdu. Jej cieľom je protidrogová prevencia medzi deťmi. TASR o tom informoval Peter Nováčik zo spoločnosti Unity Media, ktorá súťaž organizuje.

      Zo všetkých prihlásených z celého Slovenska na webe súťaže www.triedahladahviezdu.sk vyberú ľudia deväť finalistov. Ďalších troch vyberie porota v zložení hudobný producent Jaroslav Slávik, tanečník Jaroslav Bekr a líder hudobnej skupiny O.B.D. Roman "Galo" Galvánek. Finalisti svoje nadanie predvedú v marci vo finále v Bratislave. Programom bude sprevádzať moderátor Ludwig Bagin. Súťaž Trieda hľadá hviezdu je pokračovaním projektu Bola raz jedna trieda a v rámci boja proti drogovým závislostiam mladých ju podporuje aj Ministerstvo zdravotníctva SR. Skúsenosť s užitím drogy má totiž podľa organizátorov stále viac mladých. Rastie tiež počet tých, ktorí ponúkajú narkotiká deťom vo svojom okolí.

      "Projekt využíva na komunikáciu súťažný formát a fenomén 'Superstar' na prezentáciu rôznych voľnočasových aktivít detí a ich talentu. Komunikuje atraktívnou formou prostredníctvom digitálnych a mobilných médií," uviedli organizátori v tlačovej správe. Prevencia je podľa nich najmä o možnostiach a pripravenosti čeliť krízovým situáciám, ktoré môžu viesť k užívaniu drog.  

      Na webe predstavujú kreslené príbehy žiakov z modelovej triedy, ktoré zjednodušene poskytujú informácie o rizikách a nebezpečenstvách drog tak, aby im porozumeli aj deti. "Projekt poskytuje aj možnosti na preventívne riešenia pre rodičov či blízkych detí a mladistvých, ktorí sa už s drogami zaplietli," dodali organizátori.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]