Autor textu: TASR
25.02.2020

Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Nové tituly sú z oblasti detektívnych románov, historickej romance, špionážneho trileru.

Foto: Ilustračné foto TASR

Bratislava 24.02.2020 (Skolske.sk)


      Angličanka Angela Marsonsová je autorkou detektívneho románu Polámané kosti. Zavraždená prostitútka a opustené dieťa. Dva nálezy počas jednej zimnej noci, ktoré odštartujú ďalšie náročné vyšetrovanie detektívky Kim Stonovej. Ďalšie, ktoré ju prinúti čeliť traumám z detstva. V krátkom čase sa nájdu aj mŕtvoly iných troch dievčat, ktoré poskytovali sexuálne služby na ulici. Úroveň násilia pri každej vražde stúpa. Kim a jej kolegovia pochopia, že prvé úmrtie nebolo iba náhodným útokom, ale dielom zvráteného sériového vraha, vykorisťujúceho bezbranné duše. Popritom stále pátrajú po žene, ktorá nechala na policajnej stanici bábätko. Skutok sprvu považujú za prejav zúfalstva, no v skutočnosti má oveľa brutálnejšie pozadie. Prípady zavedú detektívku do sveta zneužívania ľudí a novodobého otrokárstva.

      Búrlivák a netýkavka je názov novej historickej romance Američanky Sarah MacLeanovej. Neobľúbenému vojvodovi sa v jeden deň narodia traja synovia. Všetci nemanželskí a každý inej žene. V rovnakom čase porodí aj vojvodova manželka, ale na svet príde dievča. Mocnému a bohatému aristokratovi tak osud nedopraje to jediné, po čom túžil - vhodného dediča. Roky plynú a nevlastní súrodenci uzavrú dohodu. Jeden z nich Ewan môže používať titul vojvoda pod podmienkou, že sa nikdy neožení a nesplodí potomka. Vyvolá však pobúrenie, keď sa v novinách objaví klebeta, že si hľadá nevestu. Zradu nemožno odpustiť. Jeden z bratov, kráľ londýnskeho podsvetia zvaný Diabol, sa rozhodne Ewanovi všetko spočítať a vyberie sa za ním do honosného sídla.

      Angličan Chris Ryan je autorom špionážneho trileru Obchodníci s vojnou. V sýrskych mestách zmietaných vojnou vládne sily vedú boj s vlastnými obyvateľmi. Rusi podporujú vládu, Francúzi stoja na strane rebelskej frakcie a Briti obhajujú svoje vlastné záujmy. V severnej Afrike mladý vojak špeciálnej leteckej služby Danny Black dokončuje nebezpečnú úlohu, ktorou ho poverili. Nečakane ho však vyšlú na inú misiu. Agent britskej tajnej služby M16 Hugo Buckingham sa potrebuje stretnúť so sýrskymi rebelmi aj so súkromnými žoldniermi, ktorí neoficiálne cvičia rebelskú frakciu. Tá sa usiluje zvrhnúť vládu a nastoliť nový režim, prospešný pre britské obchodné záujmy. Danny postupne zistí, kto sú obchodníci s vojnou, ľudia, ktorí rozhodujú o všetkom. Objaví svet, kde cenu života a smrti určujú najvyšší dražitelia, toto poznanie postupne mení jeho vlastný život.

      Slnečnice je názov spoločenského románu Angličanky Sarah Winmanovej. Ellis a Michael sa prvý raz stretnú, keď majú dvanásť. Ich neveselé zoznámenie prerastie do hlbokého priateľstva. Preháňajú sa na bicykloch po oxfordských uliciach, učia sa plávať, objavujú poéziu a spoločne čelia Ellisovmu neľútostnému otcovi. Spoznávajú svetlé aj tienisté stránky života. Jedného dňa ich blízky vzťah nadobudne nový, chúlostivý rozmer. Z chlapcov sa stanú muži. O desať rokov je však Ellis ženatý s Annie a po Michaelovi niet ani stopy. Kam sa podelo celé jedno desaťročie, čo sa medzitým stalo? Bol by to príbeh o láske, keby to dopadlo inak.

      Anjeli na dosah je nové inšpiratívne ezoterické dielo írskej autorky Lorny Byrneovej, voľné pokračovanie medzinárodného bestsellera Anjeli v mojich vlasoch. V knihe s výraznými autobiografickými črtami sa prelínajú príbehy a živé dialógy z rôznych období Lorninho života. V ranom detstve na írskom vidieku jej anjeli pomáhali a viedli ju pri prekonávaní traumatických udalostí. Príbehy sa prelínajú s detailnými opismi anjelov, ich druhov, správania v styku s Bohom, inými anjelmi aj s ľudskými bytosťami s dôrazom na ich úlohu v našom živote a po smrti. Také podrobné informácie dosiaľ neboli nikde inde zverejnené. Lorna v knihe spomína, ako sa jej manžel Joe, ktorý umrel mladý, vracia a navštevuje ju. Prvýkrát odkrýva rolu duší našich najbližších, ktorí sa môžu nakrátko vrátiť z neba, aby nám pomáhali a viedli nás v kritických okamihoch našej životnej púte.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]