Autor textu: TASR
03.03.2020

Univerzita Komenského prijala v súvislosti s koronavírusom viacero opatrení

Členmi pracovnej skupiny sú odborníci z oblasti medicíny, ako aj riaditelia študentských domovov UK.

Foto: Ilustračné foto TASR

Bratislava 03.03.2020 (TASR)

Univerzita Komenského (UK) v Bratislave prijala v súvislosti s výskytom a šírením nového koronavírusu viacero opatrení. Ako sa uvádza na webe najväčšej slovenskej univerzity, jej vedenie si uvedomuje zodpovednosť voči študentom a zamestnancom, a preto sa pod vedením rektora UK Mareka Števčeka v pondelok (2. 3.) uskutočnilo rokovanie pracovnej skupiny pre monitorovanie, vyhodnocovanie situácie a prijímanie opatrení v súvislosti s koronavírusom.

      Členmi pracovnej skupiny sú odborníci z oblasti medicíny, ako aj riaditelia oboch študentských domovov UK. "Rektor informuje akademickú obec univerzity, že situáciu týkajúcu sa šírenia ochorenia COVID-19 sledujeme, riadime sa a budeme sa riadiť odporúčaniami a rozhodnutiami príslušných orgánov a sme pripravení na vývoj promptne reagovať," uvádza sa na internetovej stránke univerzity.

      Najväčšia slovenská univerzita v tejto súvislosti zaviedla viaceré opatrenia na zlepšenie prevencie a ochrany zdravia. V spoločných priestoroch, v sociálnych zariadeniach a pred učebňami sú umiestnené dezinfekčné prostriedky na báze alkoholu, rovnako sa zvýšila miera dezinfekcie priestorov. Okrem toho sú tiež umiestnené informačné letáky o spôsoboch zníženia rizika nákazy v priestoroch so zvýšeným pohybom osôb, zverejnených na webovom sídle Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

      Zároveň UK odporúča akademickej obci, aby necestovala do rizikových oblastí, najmä na sever Talianska a do Číny. "Ak prichádzate na Slovensko z postihnutých oblastí, riaďte sa odporúčaniami ÚVZ SR. V prípade, že sa u vás prejavia príznaky ochorenia alebo ste pricestovali zo zahraničia, alebo ste sa dostali do kontaktu s nakazenou osobou, postupujte podľa inštrukcií vydaných ÚVZ SR, teda telefonicky kontaktujte svojho lekára alebo príslušný regionálny ÚVZ, zostaňte doma a riaďte sa pokynmi zodpovedných osôb," uvádza sa na internetovej stránke univerzity. Okrem toho tiež UK odporúča, aby sa neorganizovali podujatia s vyššou účasťou osôb, najmä medzinárodného charakteru.



Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]