Autor textu: TASR
07.03.2020

Verejnosť môže posielať mestu návrhy na ocenenie talentovanej mládeže

 Nominácie môžu zasielať zriaďovatelia všetkých typov škôl na území hlavného mesta.

Foto: HMB

Bratislava 07.03.2020 (Skolske.sk)

Verejnosť môže posielať hlavnému mestu do 31. marca návrhy na ocenenie talentovaných mladých ľudí z Bratislavy, ktorí sa v roku 2019 stali víťazmi na medzinárodných, celoštátnych či krajských predmetových súťažiach a olympiádach. TASR o tom informoval hovorca Bratislavy Peter Bubla.

      Magistrát vyzýva všetkých, ktorí sa venujú práci so žiakmi a mládežou, na zaslanie nominácií tých najúspešnejších žiackych či mládežníckych reprezentantov Bratislavy, ktorí sa v minulom roku stali víťazmi na medzinárodných súťažiach s účasťou aspoň troch krajín, na celoštátnych, krajských predmetových súťažiach a olympiádach.

      "Nominácie môžu zasielať zriaďovatelia všetkých typov škôl a školských zariadení na území hlavného mesta, riaditelia základných, stredných či vysokých škôl, riaditelia základných umeleckých škôl aj centrá voľného času, športové kluby, zväzy, združenia a všetci tí, ktorí pracujú s bratislavskou mládežou," spresnil Bubla. Stretnutie bratislavského primátora Matúša Valla s talentovanou mládežou a ich pedagógmi i trénermi, ako aj odovzdanie ocenení sa uskutoční v Zrkadlovej sieni bratislavského Primaciálneho paláca 10. júna o 10.00 h.

      Oceňovanie je rozdelené do kategórií kultúra, šport, prírodné a technické vedy, jazyky, profesijná súťaž, voľný čas a ostatné. Novinkou v tomto roku bude ocenenie za výnimočný spoločenský prínos v rámci svojej komunity, okolia, susedstva alebo mesta Bratislava za rok 2019 ako samostatné ocenenie primátora. „Zámerom ocenenia je podporiť mladých ľudí, ktorí ochotne a nezištne venujú svoj voľný čas v prospech zlepšenia života v Bratislave, v snahe pomôcť ľuďom v núdzi či pri riešení aktuálnych spoločenských problémov, ako sú napríklad rasizmus, extrémizmus, klimatické zmeny, rodová, náboženská či sociálna nerovnosť,“ podotkol Bubla.

      Nomináciu na jednotlivca či kolektív môže poslať do 31. marca ktokoľvek, kto pozná vo svojom okolí mladého človeka či skupinu mladých ľudí, ktorí sa aktívne angažujú na území hlavného mesta. Súčasťou nominácie sú aj výpovede aspoň troch ľudí, ktorí môžu uvedenú aktivitu potvrdiť. O výbere talentovanej mládeže bude rozhodovať výberová komisia v apríli.
​​​​​​​
      Minulý rok získalo čestné uznania a ceny celkom 47 mladých talentov a 47 pedagógov a trénerov, ktorí sa venujú práci s bratislavskou mládežou.

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]