Autor textu: TASR
19.03.2020

Košické ZŠ v týchto dňoch vyučujú prevažne cez internet

V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice je 34 základných škôl.

Foto: Ilustračné foro  TASR

Košice 19.03.2020 (TASR)

Žiaci košických základných škôl (ZŠ) sa v súčasnosti vzdelávajú väčšinou elektronicky. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke s tým, že žiaci od svojich vyučujúcich dostávajú prostredníctvom emailu rôzne učebné alebo testovacie materiály, s deťmi komunikujú aj cez sociálne siete.

      V prípade, že žiaci doma nemajú k dispozícii internet, vyučujúci ich kontaktujú telefonicky alebo cez SMS správy. „Učitelia momentálne zadávajú denne úlohy z jednotlivých predmetov podľa rozvrhu. Zo škôl máme každý deň spätnú väzbu o tom, ako prebieha výučba,“ uviedla viceprimátorka Lucia Gurbáľová. Ako magistrát uvádza, učitelia okrem iného z domu pripravujú učebné materiály, prezentácie, cvičenia, testy či kontrolujú domáce úlohy.

      Jedna zo základných umeleckých škôl napríklad odporučila učiteľom, aby sa spojili s rodičmi a prekonzultovali nácvik skladieb cez rôzne komunikačné aplikácie. Nahrávky následne posielajú svojim vyučujúcim a tí im môžu dať spätnú väzbu. „Informácie sa dajú získať aj prostredníctvom sociálnych sietí cez jednotlivé skupiny, ktoré si vytvorili triedni učitelia so svojimi triedami. Aj riaditelia škôl pravidelne komunikujú a zadávajú úlohy vedúcim metodických orgánov a tí potom ďalej učiteľom,“ povedala Gurbáľová. Podľa jej slov je vzdelávací proces v týchto doteraz nepoznaných formách na veľmi dobrej úrovni.
​​​​​​​
      V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice je 34 základných škôl. V rámci preventívnych opatrení na zamedzenie šírenia nového koronavírusu sa na väčšine z nich nevyučuje od 13. marca, niekde udelili riaditelia voľno už začiatkom uplynulého týždňa. Mesto na svojej stránke zverejnilo aj niekoľko webových zdrojov pre školákov a ich rodičov.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]