Autor textu: TASR
21.03.2020

B.Gröhling: Urobím všetko pre to, aby mal vírus čo najmenší dosah na vzdelávanie

Práve tomuto sa mieni venovať prioritne.

Foto: MŠVVaŠ - Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling 

Bratislava 21.03.2020 (Skolske.sk)

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) si prevzal rezort z rúk predchodkyne Martiny Lubyovej (SNS). Preberá ho podľa vlastných slov v náročnom období a sľubuje, že urobí všetko pre to, aby mal nový koronavírus na vzdelávanie čo najmenší dosah.
     

Rezort preberám v náročnom období, a hoci som očakával, že bude pred nami veľa výziev, situácia s vírusom je niečo, čo sa nedalo ani len tušiť. Okrem zatvorených škôl máme pred sebou otázky, čo s maturitami, 'talentovkami', prijímačkami a čo so školským rokom celkovo.

Vysvetlil pre TASR Gröhling.

      Práve tomuto sa mieni venovať prioritne. "A urobím všetko pre to, aby nový koronavírus mal čo najmenší dosah na vzdelávanie a aby sa po jeho pominutí mohlo školstvo zlepšovať," doplnil.
​​​​​​​
      Branislav Gröhling sa narodil 6. apríla 1974 v Partizánskom. Profesionálnu kariéru začal od júla 1997 ako podnikateľ v oblasti vizáže. Ako autor projektov Education či Podporme remeslá sa snažil o oživenie tradičných remeselníckych profesií. Podieľal sa na preškoľovaní študentov stredných odborných škôl na potreby praxe. V minulom volebnom období bol poslancom Národnej rady SR a pôsobil v mandátovo-imunitnom a tiež v školskom výbore.

Monika Filipová, Ľudovít Paulis a Ivan Husár budú štátnymi tajomníkmi Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Husár sa stal štátnym tajomníkom rezortu pre oblasť športu.

Profil ministra školstva SR Branislava Gröhlinga



      Branislav Gröhling sa narodil 6. apríla 1974 v Partizánskom. V rokoch 1988 – 1992 absolvoval štúdium v odbore navrhovanie a výroba obuvi a galantérneho tovaru na strednej priemyselnej škole obuvníckej v rodnom meste. Neskôr študoval právo na Paneurópskej vysokej škole (PEVŠ) v Bratislave (2004 - 2009).

      Profesionálnu kariéru začal od júla 1997 ako podnikateľ v oblasti vizáže a jeho zámerom sa stalo vybudovanie siete kaderníctiev. Od 29. septembra 1999 je spolumajiteľom spoločnosti, ktorá prevádzkuje sieť Štúdií krásy Pierot Exclusive.

      Rozhodol sa postupne opustiť podnikanie a začal sa venovať čoraz intenzívnejšie oblasti školstva a vzdelávania. Ako autor projektov Education či Podporme remeslá sa snažil o oživenie tradičných remeselníckych profesií. Navštevoval stredné odborné školy na Slovensku a organizoval na ich pôde motivačné prednášky pre študentov s odborníkmi z rôznych odvetví. Podieľal sa na preškoľovaní študentov stredných odborných škôl na potreby praxe. Vznikol tak projekt, do ktorého sa zapojilo takmer 100 slovenských škôl.

      Branislav Gröhling kandidoval prvý raz na kandidátke strany Sloboda a Solidarita vo voľbách 5. marca 2016 a stal sa poslancom Národnej rady (NR) SR. Pôsobil ako člen mandátového a imunitného výboru a člen Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.

      Po voľbách do VÚC, ktoré sa konali v roku 2017, sa stal poradcom pre oblasť školstva na 54 školách u predsedu Bratislavského kraja Juraja Drobu.

      Pozíciu štatutárneho zástupcu v organizácii Podporme remeslá, o. z., Bratislava zastával do roku 2017.
​​​​​​​
      Branislav Gröhling kandidoval v parlamentných voľbách 29. februára 2020 na kandidátke politického subjektu Sloboda a Solidarita (SaS). Získal 21.322 preferenčných hlasov.

Súvisiace články:

B. Gröhling: Neviem si predstaviť, že po dvoch týždňoch sa deti už vrátia do škôl​​​​​​​



Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]