Autor textu: UMB
28.03.2020

UMB: Projekt medzinárodnej spolupráce

Vedeckým výstupom projektu je vedecká monografia.

Foto: UMB

Bratislava 28.03.2020 (Skolske.sk)


 Investment in Education, professional training for skills development and lifelong learning: Pathways of Co-operation support for entites implementing international co-operation.

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici realizuje v spolupráci s Kazimierz Pulaski University of Technology and Humanities in Radom (Poľsko) spoločný projekt rozvoja medzinárodnej spolupráce podporený Európskym sociálnym fondom.

Cieľom projektu je zaviesť do vzdelávacieho programu v oblasti ekonómie a manažmentu  UTH Radom modul Inovácie v podnikaní,  prípraviť spoločne učebné materiály pre študentov bakalárskeho štúdia. Vedeckým výstupom projektu je vedecká monografia vydaná v anglickom jazyku s titulom “Innovation  in selected sectors of the economy”. Vedecká monografia hľadá odpovede na výskumné otázky, ktoré súvisia s implementáciou inovácií vo výrobných podnikoch, ako aj podnikoch služieb s ohľadom na špecifiká jednotlivých sektorov (cestovný ruch, bankovníctvo, poisťovníctvo a pod.).
​​​​​​​
Univerzita Mateja Bela má skúsenosti s realizáciou výučbového  modulu Innovations in business, ako aj dosiahla výsledky vo  vedeckom  výskume v tejto oblasti. Koordinátorkou projektu za slovenskú stranu je prof. Ing. Vanda Maráková, PhD., vedúca Katedry cestovného ruchu na Ekonomickej fakulte UMB  a za poľskú stranu dekanka Fakulty ekonómie a financií UTH Radom Dr. Marzanna Lament. Súčasťou implementácie projektu boli realizované prednáškové pobyty pána dekana Ekonomickej fakulty UMB p. doc. Ing. Petra Krištofíka, PhD.  a p. prof. Ing. Vandy Marákovej, PhD.  na partnerskej univerzite.  Riešitelia projektu sú presvedčení, že spolupráca s osvedčeným partnerom sa bude rozvíjať aj v ďalšej perspektíve vo forme spoločne realizovaného výskumu.
 
 
Autor: prof. Ing. Vanda Maráková, PhD.
 EF UMB Katedra cestovného ruchu
 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]