Autor textu: TASR
24.04.2020

Poslanci pokračujú v diskusii o PVV, v úvode sa venovali školstvu

Predsedu školského výboru ešte vo štvrtok vyhlásil, že školstvo musí byť prioritou.

Na archívnej snímke hlasovanie NR SR v Bratislave. FOTO TASR -Jaroslav Novák.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR pokračujú v diskusii o programovom vyhlásení vlády (PVV). Štvrtý deň šiestej schôdze otvoril podpredseda snemovne Gábor Grendel (OĽaNO). Poslanci sa v diskusii venovali oblasti školstva. Reagovali na vystúpenie predsedu školského výboru Richarda Vašečku (OĽaNO), ktorý zdôraznil školstvo ako prioritu.
      
Vašečka ešte vo štvrtok (23. 4.) vyhlásil, že školstvo musí byť prioritou, upozornil na to, že je zároveň výzvou. Pripomenul potrebu zabezpečenia miesta v škôlke pre zladenie pracovného a rodinného života, ako aj na formáciu, prípravu i odmeňovanie učiteľov. Poukázal aj na tému ochrany života v PVV, ocenil záujem vlády o podporu paliatívnej starostlivosti a prevencie interrupcií.
      
Jozef Habánik (Smer-SD) v úvode piatkovej diskusie reagoval tým, že hoci oblasť školstva v PVV obsahuje veľa výziev, absentuje v ňom konkrétny finančný záväzok.
      
Miloš Svrček (Sme rodina) skonštatoval, že potrebná je aj reforma financovania školstva, ktoré by sa malo zjednotiť. Poukázal aj na nedostatočné znalosti slovenského jazyka pri nástupe do škôl.
      
Eduard Kočiš (ĽSNS) vyzdvihol potrebu udržať kvalitných pedagógov na školách. Poukázal aj na neadekvátne ohodnotenie takýchto učiteľov. Poslanec Karol Kučera (OĽaNO) zdraznil tiež oblasť športu. Ocenil, že PVV myslí i na podporu športu u detí a mládeže, ako aj na transparentnosť financovania v oblasti športu.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]