Autor textu: Zuzana Blaščáková
29.04.2020

Nečakaná situácia 

Začalo sa to všetko správou v školskom rozhlase. Pani riaditeľka vyhlásila nezvyčajné „prázdniny“.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Michal Svítok

Spišské Vlachy 29.04.2020 (Skolske.sk)

Domáce učenie (teória)
Len nedávno sme sa vrátili do školských lavíc po jarných prázdninách. Všetci sme tušili, že je to vážna situácia, o ktorú sa postaral koronavírus (COVID-19). Nikto netuší, kedy sa táto epidémia skončí, a preto sa od začiatku učíme cez internet. Učitelia nám posielajú domáce úlohy, testy, online súťaže... Často musíme nové vedomosti získavať z internetu. Aj keď je toto obdobie pre nás všetkých nesmierne ťažké, musíme k tomu pristupovať zodpovedne. 
​​​​​​​
Domáce učenie (prax)
Pozitívne je však pre nás študentov, že sme sa zdokonalili v práci s počítačom. Počas karantény sme boli prinútení sadnúť si aj za šijací stroj. Zahrali sme sa na krajčírky a šili sme bavlnené rúška, pretože nosenie rúšok sa stalo povinné. Dnes sa stávajú rúška módnym doplnkom. 

Domáci kostol
Situácia sa vystupňovala, keď sme sa z televízie dozvedeli, že sa pozastavili bohoslužby v kostoloch za prítomnosti veriacich. Televízia Lux, ktorú doteraz sledovala len moja babka, sa stala súčasťou môjho každodenného života. Každý deň sledujeme svätú omšu z našej obývačky. Takto to bolo aj počas veľkonočných sviatkov. Po každej svätej omši sa pomodlíme modlitbu k Sedembolestnej Panne Márii za uzdravenie chorých a odvrátenie choroby. Snažím sa tento čas využiť užitočne napríklad prechádzkami v lese a snažím sa myslieť pozitívne. 

Návrat do školy?
Dúfam, že už čoskoro sa pozastaví šírenie tejto nákazlivej choroby a my sa stretneme v školských laviciach. Musím priznať, že školský kolektív mi veľmi chýba, ešteže máme sociálne siete.




Zuzana Blaščáková VI.B
redaktorka školského časopisu SRDCE
ZŠ sv. Jána Krstiteľa Spišské Vlachy

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]