Autor textu: TASR
30.04.2020

N. Milanová: Program pre kultúru je ambiciózny, no o to väčšia je naša motivácia

Pripomenula, že medzi najväčšie výzvy patrí užšie prepojenie kultúry a školstva.

Na snímke ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽaNO) prichádza na rokovanie 16. schôdze vlády SR v Bratislave 30. apríla 2020. FOTO TASR - Martin

Bratislava 30. apríla (TASR) – Silná podpora poslancov, ktorú vyjadrili programovému vyhláseniu vlády (PVV), je dôkazom toho, že program kabinetu je kvalitný a dôstojný materiál. Ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽaNO) to uviedla po schválení PVV na štvrtkovom rokovaní parlamentu.
      
"Som veľmi rada, že súčasná vláda si pred poslancami Národnej rady SR obhájila svoje programové vyhlásenie. Špeciálne som hrdá na kvalitné programové vyhlásenie pre oblasť kultúry, ktoré je síce ambiciózne, no o to väčší záväzok a motivácia nás bude poháňať pri jeho plnení,“ povedala Milanová.
      
Pripomenula, že medzi najväčšie výzvy patrí užšie prepojenie kultúry a školstva, prioritnú pozornosť chce venovať podpore štátnej i neštátnej kultúry vrátane menšinovej, a takisto obnove kultúrnych pamiatok. "Za mimoriadne dôležité považujem i prijatie veľkého mediálneho zákona a boj proti konšpirátorom a šíriteľom hoaxov,“ predstavila ministerka niektoré z kľúčových oblastí programu pre kultúru.
      
Medzi základné piliere PVV pre oblasť kultúry tiež patrí výrazné zlepšenie systému financovania kultúrnych subjektov, intenzívnejšia ochrana kultúrneho dedičstva, zvýšenie atraktivity a návštevnosti múzeí, galérií a knižníc. Vláda tiež chce klásť dôraz na zlepšenie podmienok pre audiovizuálny priemysel, ako aj na nezávislosť verejnoprávnych médií.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]