Autor textu: Simona Škulaviková
02.05.2020

Poď s nami zabiť nudu!

TOP 5 seriálov, ktoré NETFLIX ponúkne už v máji tohto roka.

Logo Netflix

Pravdepodobne si každý z nás predstavoval tento magický rok 2020 niečím prelomový, zaujímavý. Niektorí sa videli na slnečnej pláži pri mori, iní sa chystali odštartovať festivalový maratón s priateľmi, či napríklad cestovať a objavovať nové miesta. Bohužiaľ, všetky plány sa nám zrútili behom pár dní ako domček z karát. A to všetko kvôli COVID-19. Neostáva nám teda nič iné, ako si užívať voľné chvíle doma, v kruhu svojich najbližších. Verím, že voľného času máte teraz niekoľkonásobne viac, preto som sa rozhodla zostaviť rebríček piatich seriálov, ktoré vrelo odporúčam. Aby som oslovila viacerých z vás, zvolila som niekoľko rôznych žánrov, ktoré by vás mohli zaujať.  

1.     The 100
Už 21.5.2020 sa môžeme tešiť na 7. sériu úspešného sci-fi seriálu The 100. Ľudstvo bolo vyhubené nukleárnou vojnou, ktorá zničila takmer všetko živé na svete. Po približne sto rokoch života vo vesmíre je vyslaná 100-členná posádka mladistvých delikventov na Zem, aby zistili, či je znovu obývateľná. Po príchode však zisťujú, že nie sú jedinými preživšími a začína sa boj na život a na smrť. Všade číha nebezpečenstvo -  z priateľov sa stávajú nepriatelia a naopak. V novom svete nie je čas na kompromisy, iba na rázne rozhodnutia. Už čoskoro si budeme môcť na obrazovkách pozrieť, čo Clarke (Eliza Taylor) a Bellamy (Bob Morley) vymyslia v ďalšom neľútostnom boji.

2.     Dynasty 
Tretia séria tejto moderne spracovanej slávnej telenovely z 80. rokov príde na obrazovky už 23.5.2020. Sledujeme dve zámožné americké rodiny, Carringtonovcov a Colbyovcov, ktoré roky súperia o nadvládu nad svojím majetkom a deťmi. Celý príbeh je rozprávaný najmä z pohľadu dvoch žien, a to Fallon (Elizabeth Gillies), dcéry miliardára Blakea Carringtona (Grant Show), a jej nastávajúcej macochy Cristal (Nathalie Kelley). Tá sa po krátkom romániku s Falloninim otcom vydá do tejto bohatej rodiny. Blake sa rozhodne odovzdať vedenie celej rodinnej firmy do rúk manželky Cristal. Takýto podraz od otca Fallon nečakala a rozhodne spojiť s jeho úhlavným nepriateľom Jeffom Colbym (Sam Adegoke). Spoločne sa púšťajú do podnikania čím vytvorili Blakeovi konkurenciu. 

3.     Medici
Príbeh o jednom z najvplyvnejších a najbohatších rodov talianskej histórie, Mediciovcoch, prichádza s treťou a zároveň poslednou sériou už 1.5.2020. Dej sa presúva do 15. storočia, keď sa z Florencie stala kolíska renesancie. Giovanni di Bicci de' Medici (Dustin Hoffman), vybudoval z obyčajnej rodinnej banky peňažné impérium s obrovskou mocou a prestížou v krajine. Prišla však nečakaná smrť a Giovanni umiera za záhadných okolností. Uchopiť moc a pokračovať v otcovej politike tak musia jeho dvaja synovia Cosimo (Richard Madden) a Lorenzo (Daniel Sharman).  Bratia to nemajú jednoduché a musia čeliť nástrahám zo strany ostatných talianskych šľachticov, ktorí si brúsia zuby na ich banku.

4.     Lucifer
V roku 2016 začal seriál vysielať pre televíznu stanicu Fox lenže po troch sériách bol zrušený čo spôsobilo vlnu nespokojnosti a kritiky zo strany fanúšikov. Vďaka internetovej podpore a protestu fanúšikov vzal Netflix tento seriál pod svoje krídla. Po štvrtej sérii odštartuje v máji 2020 svoju poslednú teda 5. sériu. Z obávaného vládcu pekiel Lucifera (Tom Ellis) sa stáva elegantný, príťažlivý a prefíkaný detektív, ktorý opustí brány pekiel a zamieri priamo do šialeného veľkomesta Los Angeles. Tu prežíva vytúžené dobrodružstvo. Spojí sa s detektívkou Chloe Decker (Lauren German) a pomáha jej dostať za mreže miestnych kriminálnikov. Môžete sa čakať na posledných 16 epizód nových prípadov. Obrovskou zmenou oproti predchádzajúcim sériám je fakt, že sa na obrazovkách objaví aj Luciferov otec teda Boh, ktorého by mal stvárniť Dennis Haysbert.

5.     Riverdale
Mojou poslednou májovou novinkou je seriál Riverdale a jeho 4. séria, ktorá bude sprístupnená 14.5.2020. Seriál je inšpirovaný komiksom z dielne Archie Comics. Všetko začína záhadnou vraždou Jasona Blossoma (Trevor Stines) v malom, predtým ničím zaujímavom mestečku Riverdale. Archie (KJ Apa) je obyčajný tínedžer, ktorý sa napriek vynikajúcemu futbalovému talentu rozhodne ísť za svojím snom a stať sa hudobníkom. Betty (Lili Reinhart) je tajne zamilovaná do Archieho, no jeho pozornosť je venovaná záhadnej kráske Veronice (Camila Mendes), ktorá sa prisťahovala do mesta. Každá z hlavných postáv je zahalená rúškom tajomstva, ktoré sa postupne dostávajú na povrch a nájsť medzi postavami skutočného vraha nie je také jednoduché ako sa na prvý pohľad zdá.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]