Autor textu: TASR
10.05.2020

Ministerstvo školstva pracuje na novele zákona o športe

Novelou by sa mala zvýšiť prehľadnosť a zrozumiteľnosť právnej úpravy športu.

Ilustračná snímka. FOTO TASR/AP

Bratislava 10. mája (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR začalo pracovať na novele zákona o športe. Má zjednodušiť administratívu a byrokraciu športových organizácií, ktorú im predpisuje súčasná legislatíva. Informoval o tom odbor komunikácie a protokolu ministerstva školstva.

Novelou by sa mala zvýšiť prehľadnosť a zrozumiteľnosť právnej úpravy športu. Odstrániť by sa mali aj nástroje regulácie, ktoré sa v praxi neosvedčili. Rezort tvrdí, že sa tým prinesie aj viac slobody do športového sektora výmenou za zachovanie a upevnenie transparentnosti.

Návrh zákona ďalej predpokladá oddelenie rekreačného športu od súťažného športu. „To znamená, že malí poskytovatelia služieb v športe nebudú zaťažení množstvom povinností, ktoré teraz majú všetky športové subjekty bez rozdielu - tie, ktoré sú prijímateľom veľkých finančných 'čiastok' z verejných zdrojov, ale aj tie, ktoré nedostávajú žiadne," povedal štátny tajomník MŠVVaŠ SR pre šport Ivan Husár. Dodal, že v návrhu bude riešená aj možnosť elektronického vzdelávania a preukazovania odbornej spôsobilosti v športe.

Ministerstvo chce podľa Husára v prípravnej fáze zbierať podnety k riešeniam jednotlivých problémov, názory na mieru regulácie, transparentnosti, financovania, vzdelávania a informatizácie. Z toho dôvodu bola zriadená aj emailová adresa. Na ňu môžu športové subjekty a verejnosť posielať svoje podnety, ktorými sa bude pracovná skupina zaoberať a inšpirovať, uviedlo MŠVVaŠ.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]