Autor textu: TASR
14.05.2020

V Základnej škole Janka Matúšku modernizujú telocvičňu

V telocvični sa bude hrávať najmä florbal a bedminton.

Ilustračná snímka, EASYFOTO TASR - Branislav Caban

 Dolný Kubín 13. mája (TASR) – Žiaci Základnej školy Janka Matúšku v Dolnom Kubíne budú od septembra športovať vo vynovenej telocvični. V objekte sa už začali prípravné práce, termín ukončenia rekonštrukcie je naplánovaný na koniec augusta. TASR o tom informoval Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.
      
"V súčasnosti je v telocvični príprava, maľujeme steny, zložili sme obloženie, aby sme mohli prejsť k práci na podlahách. Robia sa tiež drobné opravy omietok," povedal riaditeľ školy Rastislav Eliaš.
      
V telocvični sa bude hrávať najmä florbal a bedminton. Pôvodnú drevenú podlahu preto vymenia za odolnejšiu umelú. "V prvej fáze ide o výmenu drevenej podlahy za športovú, ktorá bude tenšia. Z pôvodných šiestich centimetrov sa zmení na päť centimetrov v štruktúre," vysvetlil vedúci odboru výstavby na mestskom úrade Pavol Starek.
      
Druhá fáza rekonštrukcie bude zameraná na elektroinštalačné rozvody a výmenu svietidiel. "Svetlá sú momentálne urobené tak, že keď hráči bedmintonu zdvihnú hlavu za košíkom, ktorý je vo vzduchu, súčasné osvetlenie ich oslepuje," ozrejmil Eliaš, podľa ktorého sú nevyhovujúce podmienky pre športové triedy so zameraním na bedminton.
      
Nové osvetlenie naprojektovala odborná firma. Vedenie školy verí, že bude spĺňať potreby žiakov a vytvorí vyhovujúce podmienky pre hráčov. "Ide o 30 LED reflektorov, ktoré sú ovládané senzormi. Potom o sedem reflektorov, ktoré predstavujú núdzové osvetlenie v prípade výpadku elektrickej energie," vysvetlil Starek.
      
Na opravu telocvične získalo mesto financie z ministerstva školstva vo výške 111.479 eur. Súťažou sumu znížili na 91.197 eur.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]