Autor textu: TASR
17.05.2020

B. Gröhling deklaroval podporu Múzeu špeciálneho školstva v Levoči

Minister vyzdvihol význam a úlohu tohto zariadenia.

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. FOTO TASR - Jaroslav Novák

Levoča 17. mája (TASR) – Podporu Múzeu špeciálneho školstva v Levoči vyjadril minister školstva Branislav Gröhling (SaS) pri príležitosti pondelkového (18. 5.) Medzinárodného dňa múzeí. "Do múzea idete, aby ste spoznávali nejaký iný svet, ktorý nepoznáte, a pre mňa je veľmi dôležité, aby ľudia spoznávali aj ten svet špeciálneho školstva. Preto toto múzeum budeme vždy podporovať," uviedol minister, ktorý múzeum v piatok (15. 5.) navštívil.

Moderné a interaktívne múzeum je jediné s danou problematikou v širšom regióne strednej Európy. Potvrdila to jeho vedúca Štefánia Petreková. "Mapuje históriu špeciálneho školstva ako celku, najmä štyri základné pédie – zrakové, sluchové, telesné a mentálne znevýhodnenie," priblížila.

Minister vyzdvihol význam a úlohu tohto zariadenia. "Dúfam, že ako ministerstvo školstva budeme nejakým spôsobom niesť túto myšlienku ďalej, aby sa tu deti mohli stretávať a spoznávať aj iným spôsobom vzdelávanie, ale následne aj nejaké problémy svojich spolužiakov, pretože, keď budeme vytvárať medzi nimi takýto vzťah, tak aj tá spoločnosť bude ďalej rásť," povedal novinárom.

Pri prehliadke expozícií a spoznávaní potrieb a života zdravotne znevýhodnených si podľa ministra zdraví návštevníci zároveň skôr uvedomia, aký dostali dar. Taktiež zdôraznil zámer naďalej podporovať vzdelávanie takto postihnutých žiakov.

Múzeum v Levoči vzniklo v roku 1990 a je organizačne začlenené pod Centrum vedecko-technických informácií (CVTI) SR.






Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]