Autor textu: Mária Tarišková
20.05.2020

Skončila izolácia, ale vám na učenie chýba potrebná koncentrácia?

Určite ste si všimli, aké ťažké je sústrediť sa na text osnovy alebo knihy pri príprave na skúšky alebo na prácu, ktorá by sa mala do konkrétneho termínu urobiť.

Foto: pathdoc/shutterstock.com

Bratislava 20.05.2020 (Skolske.sk/OTS)

Ako naschvál, v najdôležitejšom okamihu, keď sa všetka pozornosť musí zamerať na jednu jedinú vec, je vaša pozornosť rozptýlená na všetko, čo vás obklopuje, s výnimkou tej najpodstatnejšej.

Nakoniec zistíte, že to, čo ste boli zvyknutí urobiť za hodinu alebo dve, vám pri nedostatočnej koncentrácii zaberie celý deň. Potom prídete na to, že sa vám všetky vaše plány posunuli, času na ich realizáciu je zasa menej a povinností pribudlo.

Vyriešiť tieto neľahké situácie a predchádzať zbytočným komplikáciám vám pomôže niekoľko našich jednoduchých tipov.

Izolujte sa od okolia
Posledné dni vám predsa ukázali, že obmedzenie kontaktov nie je nič zlé a na pár hodín to predsa zvládnete. Minimálne v období, keď sa potrebujete sústrediť na dôsledné spracovanie bakalárskej práce. Znamená to izolovať sa od všetkých zdrojov hluku a dráždivých látok.

Motivujte sa
Ak je úloha pre vás zaujímavá, môžete sa s ňou ľahšie vyrovnať a stotožniť! Situácia je, naopak, iná s úlohami, ktoré sa vám nepáčia a v ktorých nevidíte zmysel. Aby ste sa ale prinútili robiť všetko, potrebujete motiváciu! V skutočnosti to znamená vidieť pozitívne veci a výhody v každej jednej činnosti.

Pokiaľ by vám na to chýbala energia, šálkou lahodnej kávy z kvalitnej Arabiky určite nič nepokazíte a naopak tím možno aj svoje zdravie podporíte.

Zabudnite na problémy
Keď je naša hlava zaneprázdnená najrôznejšími problémami, potom sa nemôžeme úplne sústrediť. Iste, mnohé úlohy za nás riešia moderné technológie, špičkové lacné tonery v tlačiarni, ale mozog, ktorý na výkon potrebujeme tiež, nie je predsa stroj.
​​​​​​​
Preto na všetko nepodstatné teraz zabudnite a do školy alebo práce sa určite správne naladíte!

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]