Autor textu: Alžbeta Jánošíková
30.05.2020

Kysucké Nové Mesto víta turistov s rúškami na tvári

Za prísnych bezpečnostných podmienok sa od 20. mája otvorili aj priestory renesančného kaštieľa v Radoli.

Na archívnej snímke Kaštieľ Radoľa. FOTO TASR - Erika Ďurčová 

Kysucké Nové Mesto 30.mája – Situácia v Kysuckom Novom Meste je pre turistov viac než priaznivá. Ubytovacie zariadenia aj kultúrne pamiatky sú otvorené a striktne dodržiavajú opatrenia vlády proti COVID-19. Nadšencom turizmu sa však aj napriek tomu odporúča, aby svoju dovolenku radšej strávili v okolitej prírode.

Návštevníkoch mesta si môžu vybrať z niekoľkých ubytovacích zariadení, medzi ktoré patria najviac vyhľadávané Penzión Elizabetha a Hotel Kriváň. Obe prevádzky dodržiavajú prísne bezpečnostné opatrenia proti šíreniu koronavírusu. V Hoteli Kriváň sa dezinfekčné prostriedky nachádzajú pri vstupe do budovy, na verejnej toalete a na recepcií. Pri ubytovaní do zariadenia ponúkajú hosťom aj rúška na tvár. O bezpečnosť sa dbá aj v Penzióne Elizabetha. Kvôli pandémií zrušili aj raňajky. Takisto dodržiavajú 2 až 3 dňový interval, počas ktorého nesmú sprístupniť už predtým obývanú izbu ďalšiemu hosťovi.

Za prísnych bezpečnostných podmienok sa od 20. mája otvorili aj priestory renesančného kaštieľa v Radoli. „Povolený majú vstup len návštevníci s rúškom v skupine maximálne po piatich. Pri vstupe je pripravená dezinfekcia na ruky,“ hovorí Andrea Paráčová z kaštieľa Radoľa. Každý deň sa v interiéri vykonáva aj dezinfekcia toaliet, kľučiek a dotykových plôch. Za rovnakých podmienok sa otvorila aj ďalšia populárna zastávka pre turistov – observatórium v Kysuckom Novom Meste. Návštevníci môžu chodiť na exkurzie počas pracovných dní v čase od 8.00 do 14.30 hodine, a to len v skupinkách s maximálnym počtom 6 ľudí.

Návštevníkom mesta sa odporúča tráviť dovolenku radšej v prírode ako v kultúrnych pamiatkach. Okolie Kysuckého Nového Mesta, našťastie, ponúka viacero turistických trás, ktoré uspokoja nejedného náročného turistu. Medzi tie najvyhľadávanejšie trasy patrí túra na rozhľadňu na vrch Tábor, z ktorej sa dá pokračovať až do osady Majtánky v Nesluši. Tam sa nachádza kaplnka so soškou Panny Márie z roku 1703. Pre ľudí, ktorí vyznávajú skôr pasívny oddych pri vode, sa odporúča návšteva Neslušského rybníka, ktorý je otvorený aj pre verejnosť alebo vodnej nádrže Ochodnica, ľudovo prezývanej Marakana.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]