Autor textu: TASR
16.06.2020

Košický kraj otvorí stredné školy až v septembri, vysvedčenia si žiaci prevezmú 30. júna

Tradičný kultúrny program spojený s koncom školského roka sa však na školských dvoroch a v telocvičniach konať nebude.

Ilustračná snímka, FOTO TASR – Dano Veselský

Košice 16. júna (TASR) - Košický samosprávny kraj (KSK) v tomto školskom roku už neotvorí stredné školy, ktorých je zriaďovateľom. Na všetkých 64 krajských stredných školách sa bude vzdelávanie do konca júna realizovať dištančnou formou. Informoval o tom v utorok Úrad KSK v zmysle vyhlásenia ministra školstva o znovuotvorení stredných škôl na báze dobrovoľnosti.
      
Školy budú pre žiakov otvorené iba 30. júna, keď si prídu po koncoročné vysvedčenia. Tradičný kultúrny program spojený s koncom školského roka sa však na školských dvoroch a v telocvičniach konať nebude.
      
„Keďže v druhej polovici júna už učitelia zvykli uzatvárať známky, konali sa klasifikačné porady, zasadali predmetové komisie a záver mesiaca tradične patril školským výletom alebo branným cvičeniam, rozhodli sme sa, že vyučovanie už v tomto školskom roku na našich stredných školách neobnovíme,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka. „Čo sa týka ochrany zdravia našich žiakov, v tomto sme od začiatku nastavili pravidlá prísnejšie ako štát. Spolu s bratislavskou župou sme ako prví zatvorili naše stredné školy. Tieto opatrenia sa ukázali ako správne, v rámci nášho kraja sme prvú vlnu pandémie zvládli výborne. Ochrana verejného zdravia je pre nás stále prioritou,“ dodal.
      
Zatvorené ostávajú aj školské internáty a jedálne. Ak si žiaci budú chcieť počas júna vyzdvihnúť v školách alebo v školských zariadeniach osobné veci, bude to možné, ak sa ohlásia vopred a budú dodržiavať hygienické opatrenia.
      
KSK 30. júna posilní prímestskú autobusovú dopravu, a to v ranných a dopoludňajších časoch, keď budú žiaci dochádzať do škôl. Školské učebnice odovzdajú študenti až v septembri na začiatku nového školského roka.
      
Vyučovanie na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK je prerušené od 9. marca. Od 16. marca bol výchovno-vzdelávací proces prerušený plošne ministerstvom školstva.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]