Autor textu: Mária Tarišková
14.08.2020

Chcete sa zlepšiť v jazykoch, ale v škole vám to moc nejde?

Možno nás situácia spôsobená koronavírusom prekvapila a mnohé plány nám prekazila. 

Foto: A StockStudio/Shutterstock.com

Bratislava 14.08.2020 (Skolske.sk/OTS)

Žiť ďalej a pracovať sa však musí. Teda pokiaľ máte kde. Rovnako je ale stále dôležitý aj odpočinok. S jeho plánovaním to ale nebudete mať až tak jednoduché.

Niektoré obmedzenia a podmienky okolitých štátov nám to trocha komplikujú a jedinou možnosťou je potom ostať doma. Ak sa ale nebojíte a túžite napriek všetkému spoznávať svet a jeho krásy, spojte príjemné s užitočným, nezabudnite na dobrý respirátor alebo ochranné rúško a naučte sa na dovolenke cudzí jazyk. Je to ideálne riešenie pre tých, ktorým to v škole moc nejde, alebo nedávali pozor.

Jazykový kurz a dovolenka
Spojenie príjemného s užitočným môže znamenať, užívať si dovolenku, a pritom si osvojiť cudzí jazyk. Získate tak niekoľko výhod. V prvom rade sa zvýši váš ľudský kapitál, získate náskok pred konkurenciou na trhu práce a budete nezávislý. To všetko len vďaka niekoľkodňovému jazykovému kurzu v zahraničí.

Prirodzenosť prostredia vám prospeje
Výhodou učenia sa cudzieho jazyka týmto spôsobom je, že sa učíte v prostredí, ktoré používa cudzí jazyk aj na osobnú komunikáciu. Stručne povedané, učíte sa nielen v špeciálnej triede a s profesionálnymi lektormi, ale aj v bare, kaviarni, divadle či na prechádzke krajinou.

Plusom takéhoto prostredia je, že si osvojíte aj slang a základné frázy, ktoré sa na dorozumievanie v modernom svete používajú. Stačí si zbaliť dostatočne veľké cestovné kufre, aby ste na takejto dovolenke mali k svojmu pohodliu a komfortu všetko potrebné.

Spoznáte zaujímavých ľudí a budete nezávislí nielen počas cestovania, ale aj vo svojom osobnom živote. Znalosť cudzieho jazyka vám otvorí dvere k ďalším novým príležitostiam.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]