Autor textu: TASR
27.08.2020

Slovenská pedagogická knižnica chystá projekty na podporu kreatívneho čítania

Cieľom je pomôcť učiteľom a vychovávateľom zábavnou a hravou formou upevniť vzťah žiakov ku knihám.

Ilustračná snímka, FOTO TASR- Erika Ďurčová

Bratislava 27. augusta (TASR) - Slovenská pedagogická knižnica (SPK) vyhlásila dva projekty na podporu kreatívneho čítania žiakov zo základných škôl a stredných škôl zo SR a z Českej republiky. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe.
      
Oba projekty pripravila pri príležitosti októbra ako Medzinárodného mesiaca školských knižníc 2020 s cieľom pomôcť slovenským a českým učiteľom a vychovávateľom získať zábavnou a hravou formou žiakov pre čítanie, upevniť ich dobrý vzťah ku knihám a motivovať ich, aby rozvíjali svoje čitateľské záujmy, vedomosti a zručnosti. Rovnako ich poslaním je vytváranie živých spoločenstiev v triedach, v ktorých by žiaci priateľsky spolupracovali, rozprávali sa o prečítanom a navzájom si odporúčali knihy.
      
Prvým projektom je 11. ročník česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy: Radosť z čítania ukrytá vo veršoch básní alebo v próze, ktorý je určený základným školám a osemročným gymnáziám. SPK ho organizuje v spolupráci s Knižnicou Jiřího Mahena v Brne.
      
Druhým projektom je 9. ročník celoslovenského projektu Záložka do knihy spája slovenské školy: Osobnosti a diela slovenskej dramatickej tvorby. Uvedený projekt je určený slovenským stredným školám. Stredoškoláci môžu výrobu záložiek doplniť rôznymi aktivitami zameranými na podporu kreatívneho čítania, ako sú napríklad besedy o prečítaných knihách, prezentácie o najznámejších divadelných osobnostiach formou krátkych referátov, slohových prác, besedy s divadelnými osobnosťami či návštevou knižníc.
      
​​​​​​​Bližšie informácie o projektoch i elektronické prihlášky sú k dispozícii na webovom sídle Slovenskej pedagogickej knižnice.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]