Autor textu: TASR
15.09.2020

Zahraniční študenti nebudú môcť karanténu stráviť na internátoch UKF

Univerzita ponúka ako možnosť karanténneho pobytu ubytovacie zariadenie v Gabčíkove, ktoré patrí Slovenskej technickej univerzite v Bratislave.

Na archívnej vysokoškolský internát Zobor v Nitre patriaci Univerzite Konštantína Filozofa. FOTO TASR - Henrich Mišovič

Nitra 15. septembra (TASR) – Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre už neumožní všetkým zahraničným študentom vykonať karanténu v niektorom z jej študentských domovov. Informovalo o tom vedenie univerzity.
      
Študentom z rizikových krajín, ktorí záväzne potvrdili štúdium na UKF a majú pridelené ubytovanie na internáte, ponúka univerzita možnosť karanténneho pobytu v ubytovacom zariadení v Gabčíkove, ktoré patrí Slovenskej technickej univerzite v Bratislave. „V prípade, že študenti nevyužijú možnosť karantény v ubytovacom zariadení v Gabčíkove, je potrebné, aby si ju zabezpečili individuálne. Upozorňujeme, že všetky výdavky v súvislosti s karanténnym pobytom si platia sami. Vykonanie testu v čase karantény je pre študenta bezplatné,“ pripomína univerzita.
      
UKF okrem toho upozornila všetkých zahraničných študentov, že pri nástupe na ubytovanie v internáte sú povinní preukázať sa platným COVID testom vykonaným na Slovensku. „Zahraniční študenti, ktorí sa bez prerušenia nachádzali na našom území a nepricestovali z rizikových krajín, musia pri nástupe na ubytovanie preukázať, že sa zdržiavali v Slovenskej republike dlhšie ako 14 dní,“ uvádza sa v inštrukciách, ktoré zverejnila UKF.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]