Autor textu: TASR
01.10.2020

Žiaci z vytopenej školy vo Svidníku sa učia v náhradných priestoroch

Po havárii potrubia na toaletách máme vytopených päť tried na prvom stupni, zborovňu, viacero kabinetov a kancelárií, informuje riaditeľka.

Foto: text

Svidník 1. októbra (TASR) – Celkovo 185 žiakov Základnej školy na ulici Komenského vo Svidníku sa učí v náhradných priestoroch. Počas uplynulého víkendu tam došlo k prasknutiu potrubia a následnému zaplaveniu tried. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Kristína Tchirová.

"Po havárii potrubia na toaletách máme vytopených päť tried na prvom stupni, zborovňu, viacero kabinetov a kancelárií. Triedy z tretieho a štvrtého ročníka, celkovo 90 žiakov je umiestnených do priestorov poskytnutých zriaďovateľom mestom Svidník v dome kultúry. Prvý ročník zostal vo voľných priestoroch školy a jedna trieda druhého ročníka je umiestnená v priestoroch ZUŠ Svidník, ktorá je v blízkom susedstve," uviedla riaditeľka školy Helena Lacová.

Vyučovanie na druhom stupni sa podľa jej slov do pondelka (5. 10.) realizuje dištančnou formou.

"Vykonáva sa sušenie priestorov a následne sa pristúpi k opravám stien, podláh a stropov. Nábytok vo vytopených triedach je značne poškodený, preto sa v rámci poistnej udalosti bude riešiť jeho výmena a pomoc zo strany istého sponzora je v tomto prípade mimoriadne cenená," doplnila hovorkyňa mesta Kristína Tchirová.

"Škole sme poskytli náhradné priestory, pomoc zamestnancami na upratovanie, spolu komunikujeme poistnú udalosť, zabezpečili sme kontajner na stavebnú suť z opadanej omietky a nestále sme v kontakte pre určovanie ďalších krokov," doplnila primátorka Svidníka Marcela Ivančová a ubezpečila verejnosť, že dištančná forma vyučovania na druhom stupni je len z dôvodu upratovania školy a nijako nesúvisí s existujúcim ochorením COVID – 19 na Slovensku.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]