Autor textu: Radoslav Sunitra
10.10.2020

Palínski žiaci sa opäť zapojili do celoslovenskej kampane DO ŠKOLY NA BICYKLI

Palínski žiaci zobrali výzvu celoslovenskej kampane „Do školy na bicykli“ vážne a vymenili „pohodlnejšie“ dopravné prostriedky za bicykel alebo kolobežku. V niektorých prípadoch im poslúžili aj vlastné nohy.

Foto: ZŠ s MŠ Štefana Ďurovčíka

Bratislava 10.10.2020 (Skolske.sk)

V dňoch od 21. septembra do 2. októbra sa Základná škola s materskou školou Štefana Ďurovčíka v Palíne znova zapojila do celoslovenskej kampane s názvom „Do školy na bicykli“.  Cieľ tohto podujatia zostal nezmenený. Išlo o to, aby sa zvýšil záujem našej mládeže, ale aj tých skôr narodených, o využívanie bicykla alebo kolobežky ako zdravého, ekologického a ekonomického dopravného prostriedku pri každodennom dochádzaní do školy či práce.

pic
Foto: ZŠ s MŠ Štefana Ďurovčíka

Naši žiaci pochopili zmysel tohto podujatia a zapojili sa doň v hojnom množstve. Okrem nich prijali túto výzvu aj ich rodičia, deti z MŠ, ale aj pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci. Pre žiakov bolo pripravených množstvo sprievodných aktivít zameraných na dopravnú výchovu, rozvoj pohybovej kultúry, ale aj oblasť komunikačných, sociálnych, pracovných a v neposlednom rade občianskych kompetencií. 

pic
Foto: ZŠ s MŠ Štefana Ďurovčíka

Počas kampane sa mohli tiež zapojiť do aktivít akými sú Becepáčik, Malí kolobežkári, Kamarátka križovatka, Stop, pozor, voľno!, Kamaráti na ceste, Cyklistické žonglovanie, Dopravný trenažér a ďalšie. Motiváciou pre nich bola karta, do ktorej zbierali body za jednotlivé aktivity a tiež spôsob príchodu do školy. Po ukončení súťaže boli tí najaktívnejší odmenení.

Veríme, že aj takýmto spôsobom nadobudli žiaci pohybové návyky a stanú sa z nich zástancovia zdravého životného štýlu, ku ktorému pohyb a aktivity s ním spojené určite patria.

pic
Foto: ZŠ s MŠ Štefana Ďurovčíka

Mgr. Radoslav Sunitra, Dagmar Farkašová, Základná škola s materskou školou Štefana Ďurovčíka, Palín 104

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]