Autor textu: Šimon Giertl
12.10.2020

Prvá ozajstná písomka z matiky po polroku? 

 Ako dopadla? Aké sme mali z nej pocity? 

Ilustračná snímka.

 Áno, čítate správne po pól roku sme písali v škole pravú písomku na papieri, a to z matematiky. Kvôli pandémii koronavírusu sme zostali na jar doma a učili sme sa len cez počítač. Takže aj písomky sme písali online.                                                                                                                   

Pani učiteľka nám v piatok na hodine oznámila, že budeme písať písomku v pondelok. Lepšie povedané, rysovať, lebo sme si zrovna zopakovali učivo o rovnobežníkoch, ktoré sme sa učili doma počas korona prázdnin. Spočiatku to bolo v škole ťažké nielen pre tých, čo sa neučili a vykašlali sa na to, ale aj pre tých, čo robili všetko poctivo, lebo spomenúť si na to učivo bolo namáhavé. Našťastie máme dobrú pani učiteľku, ktorá všetko s nami opakovala.                                                                   
Keď došlo na písomku, všetci sme si boli neistí, ako to dopadne. Písomka sa nám písala celkom ľahko, ale stále sme si netrúfali povedať, že budeme mať za jedna. Na druhý deň prišla pani učiteľka z matematiky do triedy a rozdala nám už skontrolované písomky. Po chvíli pár z nás došlo za ňou a pýtali sa, prečo nám k nej nedala známku. Na to pani učiteľka odpovedala, že radšej nám známky nedá, lebo by to zle dopadlo. Niektorí by mali aj jednotku, ale dala jednotný systém že nikomu ju nezapíše. Videli sme, kde sme urobili chyby a vedeli sme si z toho domyslieť známku. Pani učiteľka to tiež zdôvodnila tým, že to je prvá písomka v tomto školskom roku a bola iba taká “skúšobná“, ale my sme o tom nevedeli, takže sme sa snažili ako na ozajstnú.

Nakoniec sa nám odľahlo, že ich nezapísala, lebo by to niektorým z nás hneď na začiatku pokazilo priemer. Dobré na tom bolo tiež to, že sme si preskúšali naše znalosti na nečisto a vedeli sme, čo treba ešte viacej zopakovať. No ďalšia písomka by mala byť už normálna, tak dúfame, že to dobre dopadne.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]