Autor textu: TASR
12.10.2020

Na ZŠ v bratislavskom Novom Meste sa opäť objavil COVID-19

Máme v karanténe ďalšiu triedu, informuje starosta Rudolf Kusý.

Ilustračná snímka, FOTO TASR/AP

Bratislava 12. októbra (TASR) – Na Základnej škole (ZŠ) s materskou školou Za kasárňou v bratislavskom Novom Meste sa objavil ďalší prípad nového koronavírusu. Pozitívne testovaný bol tentoraz jeden zo žiakov ôsmeho ročníka, od pondelka je tak v karanténe celá trieda. Informuje o tom na sociálnej sieti starosta Nového Mesta Rudolf Kusý aj mestská časť na svojej webovej stránke.

"Máme v karanténe ďalšiu triedu. Žiak sa nakazil v tanečnom súbore, v škole bol naposledy minulú stredu. Doma deti zostanú do konca tohto týždňa," približuje Kusý. Trieda zostane zatvorená do soboty 17. októbra.

Koncom minulého týždňa sa zároveň skončila karanténa jednej z tried šiesteho ročníka tejto školy, ktorá bola z rovnakého dôvodu zatvorená od 5. októbra.

V ďalších dvoch najväčších mestských častiach, v Petržalke a Ružinove, je situácia na základných a materských školách v pôsobnosti mestských častí momentálne pokojná. Všetky školy aj škôlky sú otvorené, žiadna trieda nie je v karanténe, čo pre TASR potvrdili hovorcovia miestnych samospráv.

"V tejto chvíli fungujú všetky ružinovské škôlky a školy v normálnom režime a bez obmedzení," uviedla riaditeľka komunikačného oddelenia miestneho úradu Tatiana Tóthová. Poznamenala, že ich navštevuje viac ako 7000 detí, a tak musí byť mestská časť pripravená aj na možnosť, že sa v niektorej z tried objaví "podozrenie alebo pozitívny prípad".

Všetky triedy má otvorené aj najväčšia bratislavská mestská časť. "K pondelku sú otvorené všetky triedy v základných aj materských školách v našej zriaďovateľskej pôsobnosti. Všetky školy fungujú v štandardnom režime a neevidujeme žiadny prípad ochorenia COVID-19 ani u žiakov, ani u zamestnancov," skonštatovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Iná situácia je na základných školách v Starom Meste. Od pondelka majú prerušené prezenčné vyučovanie žiaci jednej triedy siedmeho ročníka na ZŠ Hlboká cesta. Doma zostávajú do piatka (16. 10.) a vzdelávajú sa prostredníctvom úloh cez Edupage. Na škole je desať učiteľov v karanténe.
      
Rovnako žiaci siedmeho a deviateho ročníka na ZŠ Mudroňova majú prerušené prezenčné vzdelávanie a učia sa doma. Dôvodom je v tomto prípade karanténa učiteľov vyučujúcich v ôsmom ročníku. "Žiaci 8. ročníka sú najmenej do 12. 10. v povinnej karanténe, respektíve do negatívneho výsledku RT-PCR testu, ktorý sú povinní absolvovať," uviedol pre TASR hovorca Starého Mesta Matej Števove. Žiaci 5. a 6. ročníka pokračujú v riadnom vyučovaní podľa upraveného rozvrhu v rozsahu štyroch vyučovacích hodín.
      
Na základe rozhodnutia regionálneho úradu verejného zdravotníctva je do piatka zatvorená MŠ Tabaková, kde boli pozitívne testovaní traja zamestnanci.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]