Autor textu: Eva Kalužáková
21.10.2020

IT Akadémia profesionálne podporí všetky stredné školy, ktoré prechádzajú na distančnú výučbu

Online prostredie a IT technológie napomáhajú aj počas druhej vlny pandémia. Aktívne reaguje aj IT Akadémia - národný projekt, ktorý vzdeláva novú smart generáciu digitálne zručných ľudí pre 21. storočie.

Ilustračná snímka. FOTO TASR/AP

Bratislava 21. októbra - Vzhľadom na prechod stredných škôl na dištančnú formu vzdelávania IT Akadémia zintenzívňuje podporu učiteľom stredných škôl masívnou profesionálnou podporou učiteľov pre dištančné vzdelávanie a s využívaním inovatívnych metodík vytvorených v rámci národného projektu.

"Už počas neštandardného prerušenia školského vyučovania od 18. marca 2020 do 30.6.2020 sme zrealizovali 247 otvorených webinárov pre učiteľov, ktorých sa zúčastnilo spolu 6 865 pedagógov z 209 stredných a 303 základných škôl zo všetkých krajov Slovenska," konkretizuje Dušan Šveda, koordinátor odborných aktivít národného projektu IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie. 

V uvedenej aktivite chceme aj naďalej pokračovať. Každý utorok a štvrtok od 13.10.2020 v čase od 13.00 hod. budeme poskytovať webináre zamerané na využitie digitálnych technológií v dištančnom, najmä v online vzdelávaní, ktoré bude otvorené pre jednotlivcov, ale aj pre celé školské kolektívy (pre začiatočníkov ale aj pre pokročilých). Webináre budú zamerané aj na výučbu predmetov s využitím inovatívnych metodík IT Akadémie, k výmene skúseností medzi pedagógmi. 

Predmetové webináre, EduPage, MS Teams, Google Učebňa, sú stručnou ukážkou ponuky, ktorá je v dispozícií v časti „Kalendár webinárov.“ 

Na oficiálnej stránke projektu v časti „Archívy“ si môžu záujemcovia nájsť záznamy rôznych popularizačných prednášok a webinárov. 

Po absolvovaní webinára vystavujeme účastníkom potvrdenia o absolvovaní, v rôznej časovej dotácií. Počet hodín závisí od dĺžky webináru. Potvrdenia môže zamestnávateľ uznať ako súčasť aktualizačného vzdelávania,“ spomína Šveda. 

IT Akadémia poskytuje aj podporu online vzdelávania v rámci jednej školy. Ak sa škola rozhodne pre konkrétnu technológiu - sme pripravení jej pomôcť a vyškoliť učiteľov pre efektívne využívanie pri online vzdelávaní. Zároveň ponúkame „metodické školenia“ pre všetkých učiteľov jednej školy vo vyhradenom – dohodnutom čase, uzavreté len pre konkrétnu školu.

V prípade záujmu o webinár, ktorý nie je v ponuke ako aj o školenie na vybranú technológiu alebo oblasť/predmet pre školu, nám škola môže napísať na [email protected].

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]