Autor textu: Mária Tarišková
27.10.2020

Zimná starostlivosť o vlasy začína už na jeseň

Doprajte im dvojitú dávku výživy!

Foto: puhhha / Shutterstock.com

Bratislava 27.10.2020 (Skolske.sk/OTS)

Rovnako, ako ste na konci leta vymenili letný šatník za jesenný, takisto prišiel rad, spraviť prievan aj v kozmetike. Vymeňte ju za zimnú sadu, ktorá má zvýšený prísun vitamínov, minerálov a dodá pokožke a vlasom hlbšiu hydratáciu.
Nezabúdajte, že v chladných dňoch je starostlivosť dôležitejšia ako kedykoľvek predtým.
 
Zabojujte so zimou
Počas chladných dní sa z vlasov v oveľa väčšej miere vytráca keratín, ktorý vplýva na ich prirodzený vzhľad a kvalitu.
Základom zimnej starostlivosti o vlasy je výživa. Stavte na kvalitné balzamy a kondicionéry, ktoré by ste mali používať minimálne 2-3x týždenne. Nepodceňte teda hlavný kameň úrazu pri poškodených vlasoch.
Náš tip:
Okrem vonkajšej starostlivosti je dôležité staviť aj na vnútorné zdravie. Stavte  na červenú repu, ryby, kapustu a zelenú zeleninu. Obsahujú obrovské množstvo minerálov a vitamínov prospešných pre bujnú hrivu.
 
Ako skrotiť nepoddajné pramienky?
Každá z nás sa zrejme stretla so situáciou rozlietaných vlasov na všetky strany. Elektrizovanie je spojené najmä s chladným obdobím, keď nosíme rôzne pokrývky hlavy.
 
Riešenie je však jednoduché. Výživné oleje a lesky na vlasy začnite používať každodenne a vlasy tak udržíte pod kontrolou. Druhým overeným tipom, ako predísť elektrizovaniu, je začať používať kefu vyrobenú z prírodných štetín. Vaše vlasy si na takýto prepych veľmi rýchlo zvyknú a s elektrizovaním sa môžete rýchlo rozlúčiť.
 
Čo im najviac škodí?
Niektoré situácie môžu spôsobiť vašim vlasom doslova šok. Následky v podobe suchých vlasov bez života a svrbiacej pokožky hlavy vám určite nestoja za to. Faktory, ktoré do veľkej miery poškodzujú vlasy sú:
▪       kúrenie a suchý vzduch,
▪       čiapky a šály,
▪       chladné počasie, vietor, teplotné výkyvy,
▪       príliš časté umývanie hlavy,
▪       nevhodný rad kozmetiky.
S vhodnou starostlivosťou však dokážete vlasy chrániť aj pred negatívnymi vplyvmi. Doprajte im zvýšenú starostlivosť a výsledok na seba nenechá dlho čakať.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]