Autor textu: Mária Tarišková
29.10.2020

Slnečné okuliare nielen o imidži, ale hlavne o zdraví

Ani počas jesene a blížiacej sa zimy veru neodkladajte slnečné okuliare do poličky. Veď aj na jeseň a cez zimu je veľa pekných slnečných dní, keď sa vám slnečné okuliare zídu.

Foto: Rohappy / Shutterstock.com

Bratislava 29.10.2020 (Skolske.sk/OTS)

A to nielen na bežné nosenie, ale, samozrejme, aj pri pobyte v horách alebo pri šoférovaní. V každom prípade, najmä u mladých ľudí sú slnečné okuliare spojené s imidžom. A nehovoriac o študentoch a žiakoch. Netreba však zabúdať na zdravotnú stránku!

UV filter alfou a omegou
Už žiaci základných škôl a študenti stredných škôl sa zvyknú zameriavať na módne a imidžové záležitosti, medzi ktoré určite patria aj slnečné okuliare. Či už doma máte žiaka, alebo školáka, alebo si okuliare kupujete sami pre seba, majte na pamäti, že alfou a omegou je UV filter. Skutočné slnečné okuliare musia obsahovať adekvátny UV filter, inak neposkytujú žiadnu ochranu voči slnku a riskujete tak poškodenie očí. UV filter má mať vlnovú dĺžku 400 nanometrov, vďaka čomu ochráni pred ultrafialovým svetlom danej vlnovej dĺžky. Poznáme päť kategórií filtrov – od tých najmenších s minimálnou ochranou po piaty stupeň, ktorý je vhodný napríklad na ostré horské slnko, no nevhodný na šoférovanie.

Ruka v ruke s imidžom
Zdravie a imidž sa v tomto prípade nevylučujú. Naopak, idú doslova ruke v ruke. Ak totiž kupujete značkové slnečné okuliare z overeného obchodu, tak sa nemusíte báť toho, že by napríklad nemali potrebný UV filter. Čiže imidžové slnečné okuliare od známych výrobcov sú aj akousi garanciou tej zdravotnej stránky. V praxi to znamená, že slnečné okuliare Fendi sú veľmi lákavé po stránke imidžu a prevedenia, no pri svojej reputácii a značke obsahujú aj všetko potrebné pre ochranu očí pri ostrom slnku.

Pre vás i pre deti
Ochrana zraku je potrebná v akomkoľvek veku. Dbajte teda na svoje oči i oči svojich detí a dajte si záležať na tom, aby slnečné okuliare boli imidžové, no aby zároveň poskytli dostatočnú úroveň ochrany proti čoraz silnejšiemu slnečnému svetlu.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]