Autor textu: Mária Tarišková
06.11.2020

Ktorý smartphone je najvýkonnejší a čo ponúka? 

Dnešná digitálna doba vyžaduje digitálne riešenia. Smartphone sa stal povinnou výbavou takmer každého z nás. 

Foto: {THE YOOTH} / Shutterstock.com

Bratislava 06.11.2020 (Skolske.sk(OTS)

Vďaka nemu sme nielen neustále zastihnuteľní, ale pripomína nám všetko dôležité, naviguje, pomáha komunikovať a dokonca i platí. Na trhu je na výber niekoľko desiatok prístrojov líšiacich sa nielen cenou, ale i výkonom.

Hlasové služby v pozadí
Primárnou funkciou smartphonu už dávno nie je telefonovanie či posielanie textových správ. Surfujeme vďaka nim po internete, pričom sa jednotliví výrobcovia predháňaniu v rýchlosti. Majú plno najrôznejších vychytávok a aplikácií prinášajúcich jednoduchší prístup k hudbe, videám či streamovacím službám. Platformy pre sociálne siete sú u všetkých samozrejmosťou. Pretože tieto vymoženosti sú naprieč ponúkanými prístrojmi porovnateľné a majú približne rovnakú technickú úroveň, predháňajú sa v iných parametroch. Našťastie sa v pravidelných intervaloch objavuje porovnanie mobilov spoľahlivo odhaľujúce všetky prednosti nových prístrojov.

Batéria v hlavnej úlohe
Telefón nabitý funkciami a aplikáciami je síce cool záležitosť, ale mať k tomu prístroj, ktorý všetko zvládne utiahnuť rýchlo a bez sekania a vydrží viac než pár hodín, to je druhá vec. Dá sa povedať, že práve výdrž batérie je achillovou pätou väčšiny smartphonov. Pokiaľ nemáte v úmysle investovať viac ako 500 eur, budete musieť hľadať prijateľný kompromis. Veľmi dobrý pomer medzi kvalitou a cenou dlhodobo vykazujú mobily značiek Huawei a Xiaomi. Funkčne sú rovnako spoľahlivé ako ich podstatne drahší konkurenti a čo sa týka výdrže, sú im rovnako v pätách. Pravdou však je, že v mnohých ohľadoch zostávajú neprekonaní velikáni Apple iPhone a Samsung, tie sú však pre mnohých niečo ako módne doplnky.

Cenové priepasti
Rozptyl cien smartphonov je obrovský. Tie najlacnejšie zoženiete za cenu o niečo málo presahujúcu 100 eur. Je však nutné podotknúť, že sa jedná o inteligentné telefóny s elementárnym vybavením a nie príliš oslňujúcou rýchlosťou a výdržou batérie. Pokiaľ však prihodíte 50 eur, výber sa rozšíri. Práve spomínaní ázijskí výrobcovia dokážu v tejto cenovej hladine ponúknuť výkonné prístroje s dobrou konektivitou, spoľahlivo fungujúcim operačným systémom a slušnou výdržou batérie. Pokiaľ sa vám podarí uloviť na www.kuponyzdarma.sk zľavový kód, môžete aj výrazne ušetriť. Často sa stáva, že ceny mobilných telefónov sú priaznivejšie v internetových obchodoch.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]