Autor textu: TASR
25.11.2020

Trnavský festival spisovateľov Ypsalon bude on-line i off-line

Ypsalon prináša rozhovory s autormi a podnetné diskusie a dáva zároveň podľa Klembaru aj tipy na dobré čítanie. 

Archívna snímka z festivalu spisovateľov Ypsalon. FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Trnava 25. novembra (TASR) – Šiesty ročník festivalu spisovateľov Ypsalon bude okrem on-line formy napokon vďaka uvoľneným opatreniam proti šíreniu nového koronavírusu otvorený aj divákom. Od štvrtka (26. 11.) do nedele (29. 11.) sa bude konať v kultúrnom centre (KC) Malý Berlín v Trnave a každý deň privíta niekoľkých slovenských autorov, ktorým vyšli v poslednom období nové knihy. Informoval o tom riaditeľ KC Michal Klembara.

Ypsalon prináša rozhovory s autormi a podnetné diskusie a dáva zároveň podľa Klembaru aj tipy na dobré čítanie. "Program otvorí diskusia, o téme dystopie v slovenskej literatúre budú hovoriť literárny vedec Pavel Matejovič, literárny historik Viliam Nádaskay, estetik a odborník na popkultúru Juraj Búry. Doplní ich Marcela Stanková, herečka zoskupenia DEMOscéna, ktorá pridá scénické čítanie," povedal Klembara. V programe prvého dňa je aj stretnutie s českým spisovateľom Janom Novákom a jeho životopisom spisovateľa Milana Kunderu a rozhovor s Katarínou Kucbelovou o knihe Čepiec.

"Piatkový program otvorí svetobežníčka Mária Modrovich. Počas zastávky v Trnave porozpráva aj o príbehu, ktorý opisuje vo svojej najnovšej knihe Rozhovor s členkou kultu. Potom autor úspešnej krimisérie František Kozmon predstaví novinku Červ a program zavŕši stretnutie s Máriusom Kopcsayom," doplnil Klembara. V sobotu Zuzana Mojžišová bude hovoriť o novej knihe Modus vivendi. "V kresle pre hosťa ju vystrieda Balla - muž, ktorý svojimi príbehmi motá mysle čitateľov už takmer tri desaťročia a na záver príde Alena Sabuchová, víťazka 15. ročníka literárnej ceny Anasoft litera s knihou Šeptuchy," uviedol Klembara. Posledný deň bude venovaný detskému čitateľovi so Simonou Cechovou. Vstup na Ypsalon bude podľa Klembaru bezplatný.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]