Autor textu: TASR
07.12.2020

EDUpointy sa rozšíria, budú sa nachádzať aj v Prešove, Snine a Trnave

Každý z EDUpointov organizuje raz do mesiaca vzdelávaciu aktivitu pre cieľovú skupinu.

Archívna snímka, Trnava FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Bratislava 7. decembra (TASR) - Nadácia Pontis rozširuje sieť EDUpointov – miest inšpirácií o inovatívnom vzdelávaní. Od januára sa budú nachádzať aj v Trnave, Snine a Prešove, celkovo ich bude na Slovensku deväť. V aktuálnej situácii ponúkajú svoj program najmä online a pomáhajú učiteľom napríklad aj zlepšovať dištančné vzdelávanie. TASR o tom informovala PR manažérka nadácie Zuzana Schaleková.
      
Zámerom EDUpointov je vytvoriť aktívnym učiteľom, riaditeľom škôl i ďalším záujemcom prístup k inšpiratívnym prednáškam o vzdelávaní, príkladom dobrej praxe zo škôl a vytvárať im priestor pre formovanie podnetov na zlepšenia vo vzdelávaní. Program EDUpointov spočíva v praktických workshopoch, diskusiách či školeniach na aktuálne témy. Účastníci sa tiež navzájom spoznávajú a zdieľajú skúsenosti a riešenia.
      
"Nadácia Pontis stojí v rámci programu Generácia 3.0 za šiestimi EDUpointmi, ku ktorým od nového roka pribudnú ďalšie tri. Dva vzniknú v spádových mestách na východe – Snine a Prešove, pretože vnímame silnú potrebu podporovať učiteľov v tejto časti Slovenska. Tretím mestom je Trnava," spresnil Norbert Maur, programový manažér Generácie 3.0. EDUpointy sa nachádzajú už v Bratislave, Košiciach, Nitre, Poprade, Žiline a vo Zvolene.
      
Každý z EDUpointov organizuje raz do mesiaca vzdelávaciu aktivitu pre cieľovú skupinu. Program vždy odpovedá na aktuálnu celospoločenskú situáciu. "Uplynulé tri roky existencie EDUpointov ukázali, že záujem o takýto druh vzdelávania a zdieľania skúseností, je v regiónoch veľmi vysoký. Takmer každé podujatie naplní svoje kapacity, ktoré sa obvykle pohybujú okolo počtu 20 účastníkov," dodal Maur.  

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]