Autor textu: Mária Tarišková
17.12.2020

Spoločenská hra nesmie pod stromčekom chýbať

Ako však vybrať tú správnu?

Foto: Piatnik

Bratislava 18.12.2020 (Skolske.sk/OTS)

Rozmýšľate, akým darčekom obdarujete svojich najbližších? V tomto období nie ste jediní. Asi každý sa usiluje vymyslieť niečo, čo deťom, rodičom alebo partnerom zaručene vyčarí úsmev na tvári. Ale majte na pamäti, že nijaký darček nespraví milujúcim takú radosť, ako niečo, čo celý čas očakávajú. Žiadne Vianoce by už totiž neboli Vianoce, keby sa pod stromčekom neukrývala kniha, voňavý sprchový gél, nejaký pár ponožiek, ale najmä dobrá spoločenská hra. Ale ako máte vybrať tú správnu, ktorú budú vaši blízki zbožňovať?
 
Hry by mali mať v živote nezastupiteľné miesto a je jedno či sa jedná o deti, tínedžerov, dospelých alebo seniorov. „Spoločenské hry už dávno nie sú len o zábave. Sú aj o zbližovaní, upevňovaní vzťahov, ale i o spoznávaní nových ľudí. Hra rozvíja strategické myslenie, posilňuje tímového ducha a učí ľudí byť trpezlivými,“ vysvetľuje Jana Karásková zo spoločnosti Piatnik Praha, ktorá vyrába mnohé celosvetovo obľúbené spoločenské hry. 
 
Aj keď je spoločenská hra darčekom, ktorý poteší všetky vekové generácie, nad ich výberom je potrebné pouvažovať. Každému vyhovuje totiž niečo iné. Niekto uprednostňuje párty hry, iný náučné alebo strategické. Niekto dokáže naopak najviac zrelaxovať pri skladaní puzzle.
 
Hra len pre odvážnych
Majú vaši blízki radi rýchlosť a vzrušenie? Tak potom je pre nich tá pravá hra Tik Tak Bum. Nenechá v pokoji sedieť ani jedného hráča. Predalo sa jej už takmer osem miliónov kusov a je obľúbenou rodinnou zábavou. Hra podnecuje k pohotovému ústnemu vyjadrovaniu a precvičuje slovnú zásobu. Spoločnosť Piatnik Praha ponúka tri verzie tejto hry – Tik Tak Bum, Tik Tak Bum Junior a Tik Tak Bum Family. Hráči majú za úlohu čo najrýchlejšie povedať slovo, ktoré sa vzťahuje k obrázku na kartičke a potom môžu posunúť bombu ďalšiemu hráčovi, kým vybuchne. Koľko na to majú hráči času a kedy bomba vybuchne? To nikto nevie, preto treba byť čo najrýchlejší.
 
Čo pre malých Einsteinov?
Obľubujú vaše malé ratolesti vedu a poznanie? Sú priam dychtivé po nových vedomostiach a ich otázky nemajú konca kraja? Potom stoja za pozornosť Experimentálne sady, ktoré sa zameriavajú na rôzne oblasti, či už chémiu, biológiu alebo techniku. Pomocou pokusov, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou sád, bude pre nich učenie zábavou. Deti si hry Chemické laboratórium, Ľudské telo alebo Drahokamy zamilujú.
 
Pre milovníkov čísiel
Kto myslí logicky, vyhráva. To je heslo legendárnej hry, ktorá je doslova návyková. Volá sa Rummikub a môže ju hrať úplne každý, od malých detí až po seniorov. Je zábavná, má jednoduché pravidlá, ale čo je najdôležitejšie, dokáže poriadne potrápiť mozgové závity.
  
Pre vtipkárov
Bez smiechu to nejde. Zabávať sa treba najmä pri spoločenských hrách, inak nemajú zmysel. Jednou z hier, pri ktorej budú mať vaši milovaní rozhodne od smiechu slzy v očiach, je Máš na to nos? Hráči si nasadia okuliare s predĺženým nosom a ich úlohou je nakresliť na priehľadnú tabuľku čo najviac obrázkov tak, aby ich rozpoznal a uhádol ich tím.
 
O spoločnosti Piatnik
Spoločnosť Piatnik sa venuje výrobe hracích kariet, spoločenských hier a skladačiek puzzle. Medzi jej najznámejšie produkty patrí celosvetovo obľúbená hra Activity. Vďaka 190-ročným  skúsenostiam pri výrobe hier či kariet spája tradíciu s modernými technológiami a využíva len tie najkvalitnejšie materiály. S celosvetovou ročnou produkciou 25 miliónov hracích kariet, 1 miliónom stolových hier a 1 miliónom skladačiek puzzle dokazuje, že spoločenské hry nestratili nič na svojej príťažlivosti. Prostredníctvom siete exkluzívnych partnerov spoločnosť Piatnik pôsobí v 60 krajinách sveta. Viac informácií nájdete na www.eshop-piatnik.cz.
 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]