Autor textu: TASR
26.12.2020

Detská kapela Music Centrum vydala CD, bude slúžiť i pre výučbu na školách

Projekt zastrešovalo CVČ v Prievidzi. 

Ilustračná snímka. FOTO TASR - Jozef Poliak

Prievidza 26. decembra (TASR) - Detská kapela Music Centrum, ktorá pôsobí pri Centre voľného času (CVČ) v Prievidzi, vydala svoje CD. Obsahuje i hudobné podklady jednotlivých piesní, tie budú slúžiť pre výučbu v školách a CVČ. Vydanie nosiča detí pre deti podporila miestna samospráva v rámci projektu participatívneho rozpočtu.  

"Ja som už dlhé roky robieval detský tábor, ktorý ešte stále funguje. Ale už ho organizujú tí, ktorých som tam mal pred 30 rokmi, robia ho tak už moje deti. Na tábore som kedysi začal písať detské piesne," spomenul iniciátor projektu Stanislav Granec.

Ten neskôr podľa svojich slov začal vyučovať v CVČ, založil detskú kapelu a začal pre ňu písať piesne. CD, ktoré v tomto období vydali, je jeho tretím a druhé kapely Music Centrum. "Je tam deväť autorských nových piesní. Natočili sme k nim i videoklipy. Začali sme točiť, keď skončila prvá vlna pandémie a keďže málokto chodil na dovolenky, boli sme spolu a točili sme celé leto," priblížil.
CD bude slúžiť aj ako učebná pomôcka, za každou z piesní je hudobný podklad. "Keď sa deti piesne naučia, pustia si podklad a sami do toho spievajú. Môžu to využiť i na súťaže," doplnil Granec.
Kapela Music Centrum funguje tri roky, momentálne v nej pôsobí 11 detí. Na tvorbe CD sa podieľal i Daniel. "Najviac ma bavili asi vodník a upír. Upír je náš základ, je to o chlapcovi, ktorý stratil dievča," povedal malý muzikant.

Projekt zastrešovalo CVČ v Prievidzi. "Určite sa budem snažiť spraviť propagáciu tomuto krásnemu CD, aby sa dostalo do materských, základných škôl. Aby ho počulo čo najviac detí, nakoľko tento produkt je úžasný. Myslím si, že si zaslúži veľkú pozornosť," skonštatoval riaditeľ CVČ Dárius Štrba, podľa ktorého centrum plánuje kapelu podporiť i do budúcnosti.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]