Autor textu: Marcela Matusová
05.01.2021

Riaditeľka Strednej zdravotníckej školy C. Šimurkovej v Trenčíne získala Veľkú medailu sv. Gorazda

Aj roku 2020 udeľovalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR morálne ocenenia svätého Gorazda. Ide o najvyšší stupeň uznania práce v oblasti školstva.

Foto: Marcela Matusová

Medzi ocenenými je aj PhDr. Eva Červeňanová, PhD., riaditeľka SZŠ C. Šimurkovej v Trenčíne. Od 9. decembra 2020 je držiteľkou Veľkej medaily sv. Gorazda.
​​​​​​​
Toto ocenenie minister školstva odovzdáva laureátom v Deň učiteľov, no v súvislosti s mimoriadnou pandemickou situáciou to tento rok i napriek snahám organizátorov nebolo možné. Slová vďaky a uznania minister školstva B. Gröhling adresoval oceneným formou ďakovného listu, v ktorom vyzdvihol ich prácu, odhodlanosť a kreativitu.

pic
Na snímke ocenená PhDr. Eva Červeňanová.

„Je to pre mňa a aj pre našu školu veľká česť. Ocenenie prijímam s pokorou a vnímam ho ako uznanie nielen mojej práce, ale aj práce všetkých mojich kolegov,“ hovorí PhDr. Eva Červeňanová, PhD., ktorá Veľkú medailu sv. Gorazda získala za celoživotnú prácu vo výchovno-vzdelávacom procese stredoškolského a vysokoškolského vzdelávania, zodpovednú prácu pri príprave žiakov na zdravotnícke povolanie a skvalitňovanie úrovne vzdelávania odborných zdravotníckych pracovníkov. Zároveň dodáva, „toto vyznamenanie je pre mňa aj veľkým povzbudením v tomto mimoriadne náročnom období a tiež záväzkom do budúcna. Dodáva mi silu ďalej naplno pracovať a podieľať sa na skvalitňovaní vzdelávania budúcich zdravotníkov, ktorých tak veľmi potrebujeme“.

Zaujímavým faktom je, že SZŠ C. Šimurkovej v Trenčíne v osobnom, no predovšetkým v profesijnom živote ocenenej PhDr. Evy Červeňanovej, PhD. zohrala významnú úlohu. Bola žiačkou v študijnom odbore detská sestra, neskôr tu pôsobila ako učiteľka odborných predmetov a už druhé volebné obdobie je riaditeľkou školy. K významnému oceneniu srdečne blahoželáme a želáme zdravie, optimizmus a neutíchajúci elán do ďalšej práce!

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]