Autor textu: TASR
25.01.2021

Žiaci aj učitelia môžu získať certifikát zadarmo, zvýšia si digitálnu gramotnosť

Stredoškoláci, vysokoškoláci a učitelia si môžu vybrať štyri z nich a získať tak bezplatne medzinárodný certifikát ECDL.

FOTO TASR/AP

Bratislava 25. januára (TASR) - Stredoškoláci, vysokoškoláci, ale aj učitelia na základných a stredných školách majú možnosť bezplatne získať medzinárodne uznávaný certifikát. Vďaka novým vedomostiam zvýšia svoju digitálnu gramotnosť. Aj v roku 2021 pokračuje národný projekt IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie s aktivitou, vďaka ktorej sú medzinárodné certifikáty ECDL (European Computer Driving Licence) dostupné na Slovensku. Informuje o tom Centrum vedecko-technických informácií (CVTI) SR na svojom webe.
      
Medzi učebné materiály jednotlivých modulov vzdelávania patria základy práce s počítačom, spracovanie textu, tabuľkový kalkulátor, používanie databáz, prezentácia, základy práce online, práca s obrázkami a grafikou a bezpečnosť pri využívaní informačno-komunikačných technológií. Stredoškoláci, vysokoškoláci a učitelia si môžu vybrať štyri z nich a získať tak bezplatne medzinárodný certifikát ECDL. Cieľom aktivity je umožniť študentom a pedagógom nielen využívať základné informačné technológie, ale svoje znalosti aj porovnať s medzinárodným štandardom a doložiť rešpektovaným dokladom.
      
Testy pre moduly certifikátu ECDL sú pripravené tak, že overujú základné počítačové, ako aj informatické zručnosti žiadateľov o tento certifikát. "Tu vidíme dôvod, prečo by sa certifikát mal stať súčasťou stredoškolského vzdelania. Projekt IT Akadémia poskytuje možnosť získať tento certifikát v poslednom roku projektu bezplatne aj učiteľom základných škôl," dodala Gabriela Andrejková, garantka aktivity pre stredné a základné školy.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]