Autor textu: TASR
12.02.2021

Združenie miest organizovanie jarných škôl počas prázdnin podporuje

Žiaci budú môcť počas jarných prázdnin navštevovať dobrovoľné jarné školy.

Na archívnej snímke ústredný riaditeľ Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák. FOTO TASR

Bratislava 12. februára (TASR) – Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) podporuje organizovanie dobrovoľných jarných škôl. Tie sa začnú na strednom Slovensku v Banskobystrickom, Trenčianskom a Žilinskom kraji počas budúceho týždňa v čase jarných prázdnin. TASR to potvrdil ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák.
      
Zároveň tvrdí, že ZMOS podporuje každú aktivitu, ktorá sa týka vzdelávania a rozvoja vedomostí. "Napokon, vlani bolo organizované podobné podujatie, ktoré sa stretlo so záujmom žiakov," poznamenal Kaliňák.
      
Žiaci budú môcť počas jarných prázdnin navštevovať dobrovoľné jarné školy. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vytvára túto možnosť pre základné a stredné školy s cieľom prispieť k vyrovnaniu rozdielov medzi žiakmi a podporiť učenie sa najmä u tých žiakov, ktorí nemali prístup k plnohodnotnému dištančnému vzdelávaniu.
      
Jarnú školu je možné organizovať na základných a stredných školách a v ročníkoch, ktoré majú rozhodnutím ministra školstva umožnenú prezenčnú výučbu. Zároveň škola nesmie mať zakázanú prezenčnú výučbu zo strany regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Zriaďovateľ v spolupráci s riaditeľom školy môže umožniť konanie jarnej školy. Podmienky na testovanie zamestnancov, zákonných zástupcov, prípadne žiakov sú rovnaké ako pri prezenčnom vyučovaní.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]