Autor textu: TASR
12.05.2021

Školy sa môžu prihlásiť na podujatie zamerané na demokratické školské prostredie

Prihlásiť sa môžu tímy základných a stredných škôl, ktorých kontext súvisí s názvom projektu

Ilustračná snímka.  FOTO TASR/AP

Bratislava 12. mája (TASR) - Štátny pedagogický ústav (ŠPÚ) v spolupráci s Európskym Wergeland centrom realizuje vzdelávacie podujatie s názvom Slovenská akadémia "Demokratické a inkluzívne školské prostredie pre všetkých". Aktivita je realizovaná v rámci projektu Inovatívne vzdelávanie učiteľov s cieľom zvýšiť ich interkultúrne kompetencie vo vzdelávacom procese rómskych žiakov. Informuje o tom ŠPÚ na svojom webe.
      
Hlavným zameraním a cieľmi Slovenskej akadémie je rozvíjať profesijné kompetencie učiteľov a vedúcich pracovníkov škôl s cieľom presadzovať a uplatňovať inkluzívne princípy v školskom prostredí či podporiť školy v zavádzaní zmien v kľúčových oblastiach školského života, ako sú vyučovanie a učenie sa, riadenie či spolupráca s komunitou. Okrem toho tiež oboznámiť účastníkov s najnovšími prístupmi a nástrojmi Rady Európy v oblasti výchovy a vzdelávania k ľudským právam a demokratickému občianstvu vrátane referenčného rámca kompetencií pre demokratickú kultúru a podporovať ich využitie vo vzdelávacej praxi, ale aj podporiť partnerstvo a spoluprácu medzi školami a ostatnými aktérmi.
      
Prihlásiť sa môžu tímy základných a stredných škôl, ktorých kontext súvisí s názvom projektu. Každá škola zostaví trojčlenný školský tím. Prvá časť Slovenskej akadémie sa uskutoční v októbri, účasť bude bezplatná a prebehne prezenčne alebo online, a to v závislosti od epidemiologickej situácie.
      
Záujemcovia musia vyplniť prihlasovací formulár najneskôr do 30. mája. Bližšie informácie sú zverejnené na webe ŠPÚ.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]