Autor textu: TASR
07.06.2021

Gröhling: Budeme sa špeciálne venovať téme očkovania detí od 12 rokov

Minister ostatné týždne cestuje po Slovensku, aby spoznal situáciu v školách.

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). FOTO TASR - Martin Baumann

Liptovský Hrádok 7. júna (TASR) – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu sa bude špeciálne venovať téme očkovania detí od 12 rokov, ktoré by malo byť povolené v najbližších dňoch. Avizoval to šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS) počas pondelňajšieho pracovného výjazdu na Liptove. Zdôraznil, že plánujú vysvetľovať dôležitosť očkovania, aby v septembri bolo v školách bezpečné prostredie. Aktuálnu situáciu označil za dobrú.
      
Minister ostatné týždne cestuje po Slovensku, aby spoznal situáciu v školách. "Zo všetkých strán počúvame iba pozitíva, všetci sa, samozrejme, tešili do škôl. Situácia je dobrá, skôr sa pripravujeme na september. Príprava spočíva na jednej strane v očkovaní, či už učiteľov alebo zamestnancov škôl cez stabilné miesta alebo výjazdové autobusy, ktoré máme v rámci Bratislavy. Na druhej strane sú to bezpečnostné opatrenia, ktoré chystáme od septembra," uviedol.
      
Podľa primátora Liptovského Hrádku a šéfa Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislava Trégera hovorili počas pracovného stretnutia aj o kapitálových výdavkoch, ktoré sú dôležité na rekonštrukcie v školách, či o personálnych problémoch. "Dotkli sme sa aj témy asistentov učiteľov, tu pociťujeme veľký deficit. Spomenuli sme tiež výchovno-vzdelávacie ciele a metodiku vyučovania. Ideme do digitálnej doby, tá by mala deti pripraviť na úplne inú situáciu v praxi," načrtol Tréger.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]