Autor textu: TASR
10.06.2021

Rezort školstva ponúka nadšencom vesmíru možnosť zúčastniť sa na výstave EXPO Dubaj

Hlavná téma výstavy Spájanie myšlienok, vytváranie budúcnosti je symbolom inovácie a progresu.

Na snímke Ľudovít Paulis. Printscreen z videa FB - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu 

Bratislava 10. júna (TASR) - Nadšenci vesmíru majú možnosť zúčastniť sa na svetovej výstave EXPO Dubaj. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR spustilo výzvu, do ktorej sa môžu zapojiť stredoškoláci, vysokoškoláci aj učitelia. TASR o tom informoval odbor komunikácie rezortu školstva.
      
Na zapojenie sa do výzvy je potrebné splniť niekoľko podmienok. Záujemcovia musia napríklad poslať ukážku svojej práce/projektu či napísať esej, prečo sa chcú na „vesmírnom týždni“ na EXPO Dubaj zúčastniť. Podmienkou je aj najneskôr do 1. novembra dovŕšiť vek 18 rokov. Všetky informácie a dokumenty na prihlásenie je potom potrebné poslať na emailovú adresu [email protected], a to najneskôr do 31. augusta.
      
Ako rezort školstva priblížil, Expo Dubaj bude prvou svetovou výstavou, ktorá sa uskutoční v regióne Blízkeho východu, Afriky a Ázie, a zároveň prvou v arabskom svete. Hlavná téma výstavy Spájanie myšlienok, vytváranie budúcnosti je symbolom inovácie a progresu. „Sme presvedčení, že inovácie by mali mať svoje zastúpenie aj v školskom prostredí, a práve preto chceme umožniť žiakom, študentom a učiteľom pozrieť si svetové trendy, získať inšpirácie a možno aj cenné kontakty, ktoré dokážu využiť aj v školách či budúcej kariére na Slovensku,“ priblížil štátny tajomník MŠVVaŠ SR pre vedu, výskum a inovácie Ľudovít Paulis.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]