Autor textu: TASR
23.06.2021

Monika Filipová končí ako štátna tajomníčka rezortu školstva

Filipovú od štvrtka 24. júna nahradí vo funkcii Svetlana Síthová. 

Na archívnej snímke Monika Filipová, FOTO TASR - Martin Baumann

Bratislava 23. júna (TASR) - Monika Filipová končí ako štátna tajomníčka na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR. Vláda ju z tejto funkcie počas stredajšieho rokovania odvolala. Filipovú od štvrtka 24. júna nahradí vo funkcii Svetlana Síthová.

Nová štátna tajomníčka rezortu školstva aktuálne pôsobila na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu SR ako riaditeľka odboru inkluzívneho vzdelávania. Predtým bola zamestnaná ako externá pedagogička na Katedre pedagogiky Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre či ako špeciálna pedagogička. Je vyštudovaná špeciálna pedagogička a dlhodobo pôsobí v tejto oblasti. Má za sebou prax v detskom domove, v špeciálnej materskej aj základnej škole, ako aj v praktickej škole. V minulosti pracovala ako špeciálna pedagogička na strednej odbornej škole, ako aj v centre pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie. Je autorkou a spoluautorkou viacerých odborných štúdií v oblasti špeciálnej pedagogiky a vzdelávania žiakov so špeciálnymi potrebami.

Odbor komunikácie MŠVVaŠ SR informoval, že nová štátna tajomníčka bude mať na starosti implementáciu inklúzie a desegregácie z plánu obnovy. Rezort školstva podotkol, že opatrenia v oblasti inklúzie sú v pláne obnovy pre školstvo jednou z kľúčových priorít, pričom zahŕňajú reformu poradenského systému, podporu riadneho ukončenia školskej dochádzky, debarierizáciu budov škôl i rozšírenie kapacít materských škôl.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]