Autor textu: Adrián Krajňák
26.07.2021

Aj my chceme šancu

Príbeh z košického sídliska Luník IX. ktorý si zaslúži pokračovanie...

Foto: Adrián Krajňák

Partia mladých ľudí z občianskeho združenia Partnerstvo pre sociálne inovácie pôsobí na známom košickom sídlisku už niekoľko rokov s cieľom pomáhať deťom z marginalizovaného a sociálne znevýhodneného prostredia. Chcú dostať do reality motto – „Rovnaká šanca pre všetky deti“.  

V rámci projektu "Aj my chceme šancu" sa im podarilo v uplynulom školskom roku zrealizovať viac ako sto hodín vzdelávania, výletov, či návštev priamo v rodinách detí, čo sa ukazuje ako jediná cesta udržania ich návykov v oblasti vzdelávania. Vzdelávanie prebiehalo najmä formou hry, či rôznymi predovšetkým pre deti inovatívnymi metódami ako sú canisterapia, arteterapia. Z projektu si deti okrem nových vedomostí a zručností odniesli aj veľa nových zážitkov. Deti si vyskúšali rôzne druhy športov ako in-line korčuľovanie, mini-golf, bicyklovanie či trampolínu, navštívili Mini Zoo, Botanickú záhradu, pravidelne navštevovali Knižnicu pre mládež mesta Košice a rôzne košické múzeá. Počas pondelkových stretnutí po škole sa hravou formou zdokonaľovali nielen v predmetoch ako matematika, slovenský a anglický jazyk, alebo čítanie, ale priestor dostali aj šikovné ruky pri výrobe vlastných herbárov, čeleniek náramkov a iných ozdôb. Na konci školského roka počas komunitného dňa odprezentovali svojim rodičom a blízkym svoje výtvory, zážitky, fotografie z celého školského roka.

Snažíme sa byť pre deti Pomocníkom vo vzdelávaní, Sprievodcami životom a kamarátmi, ale aj Inšpiráciou, že aj z ťažšej štartovacej čiary sa dá dosiahnuť "vytúžený cieľ".  Projekt "Aj my chceme šancu" je podporený z programu ACF - Slovakia, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2014 - 2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou.  

Viac o tomto projekte a aktivitách združenia nájdete TU.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]