Autor textu: Mária Tarišková
26.07.2021

Ako vybrať kvalitný a štýlový školský batoh pre mladého tínedžera

Na jeseň by sa mali definitívne otvoriť školy a deti by po dlhých mesiacoch doma mali konečne pravidelne sadať do školských lavíc.

Foto: Igisheva Maria / Shutterstock.com

Bratislava 26.07.2021 (Skolske.sk/OTS)

Za posledný rok si možno odvykli od každodenného nosenia batohov alebo sú na svoje aktovky možno už pristaré. A tak možno budete vyberať nové školské batohy.
 
Vaše deti sa pravdepodobne niekoľko mesiacov krčili za počítačom pri online výučbe a aj keď to ich mladé chrbtice zatiaľ vôbec nepociťujú, takéto pasívne chyby im môžu v budúcnosti spôsobiť nemalé problémy. Zdravý chrbát spolu s pravidelným pohybom patria k dôležitým aspektom správneho vývoja stále rastúceho tínedžera.
 
Od septembra budú deti päť dní v týždni kráčať do školy a zo školy s taškou na chrbte tak, ako predtým. Možno sa tam budú tešiť, možno si príliš zvykli sedieť doma. Nový školský batoh, na ktorý bude dieťa pyšné, ho môže rozhodne motivovať k tomu, aby po prázdninách s radosťou vykročilo do školy.
 
Mladý tínedžer alebo stredoškolák bude určite vyžadovať štýlovú alebo značkovú tašku. Medzi študentmi mimoriadne obľúbené a zároveň aj spoľahlivo kvalitné sú napr. Adidas batohy. Výber je určite dostatočne široký a nájdete ich v rôznych cenových hladinách.
 
Ako vybrať správny batoh pre staršieho školáka
Keď hovoríme o batohoch, treba pamätať na to, že tie sú určené primárne pre staršie deti. Na prvom stupni sa zvyčajne nosia aktovky, pretože sú pevné a na malých pleciach dobre držia. Školské batohy sú viac štýlové, no vyžadujú si už silnejšiu stavbu tela, teda vek dieťaťa od 11 rokov vyššie.
 
Aby ste pri výbere nového školského batoha pre vášho syna či dcéru neurobili chybu, držte sa nasledovných odporúčaní:
●      Pre deti je najdôležitejší dizajn. Ak svojich potomkov poznáte naozaj dobre, môžete im školskú tašku kúpiť sami, keď ich však vezmete so sebou alebo si s nimi sadnete k počítaču, budú si môcť vybrať, budú mať z toho radosť a hlavne sa vyhnete zbytočnému omylu a urazenej tváričke.
 
●      Dizajn však nie je všetko. Batoh musí dieťaťu dobre sedieť, takže by ho rozhodne malo najprv vyskúšať. Dbajte na to, aby nebol príliš ťažký a jeho ramenné popruhy sa nezarezávali do pliec. Mali by byť dostatočne široké a mäkké aspoň z vnútornej strany.
 
●      Školský batoh by mal byť dostatočne kvalitný na to, aby vydržal každodennú záťaž zošitov aj ostrých hrán niektorých kníh, ktoré deti môžu nosiť. Zároveň by mal dieťa motivovať, aby ho nosilo na oboch pleciach, takže nesmie byť príliš široký a taktiež ani príliš vysoký, aby neodstával a netlačil po krajoch.
 
Ak máte doma štýlového tínedžera, ktorý tradične obľubuje pekné a kvalitné topánky, moderné oblečenie a doplnky, pokojne ho nechajte vybrať si samého. V e-shopoch, ako je Footshop a pod., si určite nájde to, čo sa mu najviac páči. A ak to nepreženie s cenami, napokon budete radi, že ste ušetrili čas a nemusíte sa o výber starať sami.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]